GroentegerechtenVolkskeuken recepten

Recept Italiaanse aardappelpuree

Een lezer maakt me erop attent: het recept van de Italiaanse aardappelpuree bij de peposo ontbreekt. Bij deze alsnog. Het is trouwens doodsimpel…

750 gram kruimige aardappelen, geschild en in stukken
2 dl melk
klontje boter
75 gram parmigiano reggiano (parmezaanse kaas), geraspt

Kook de aardappelen gaar in water zout en giet ze af. Verhit de melk terwijl je de aardappelen stampt of door een pureeknijper knijpt (doe ze voor puree nooit in een keukenmachine!). Werk er met een houten lepel melk door tot je een mooie puree hebt gekregen, en maak af door er het klontje boter en de geraspte parmigiano doorheen te roeren. Breng op smaak met zout en peper.

Nu verkrijgbaar: mijn nieuwe boek, Italië – Mijn verhalen en recepten. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Nu verkrijgbaar in de boekhandel!

Op 7 oktober start in Utrecht een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

18-21 oktober begeleid ik voor het 3e jaar op rij een fantastisch lang wijn- en truffelweekend in De Marken, Italië, op Ca’Palazzo. Ieder jaar is er een nieuw programma! Klik hier voor info.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.