GroentegerechtenVolkskeuken recepten

Recept Italiaanse aardappelpuree

Een lezer maakt me erop attent: het recept van de Italiaanse aardappelpuree bij de peposo ontbreekt. Bij deze alsnog. Het is trouwens doodsimpel…

750 gram kruimige aardappelen, geschild en in stukken
2 dl melk
klontje boter
75 gram parmigiano reggiano (parmezaanse kaas), geraspt

Kook de aardappelen gaar in water zout en giet ze af. Verhit de melk terwijl je de aardappelen stampt of door een pureeknijper knijpt (doe ze voor puree nooit in een keukenmachine!). Werk er met een houten lepel melk door tot je een mooie puree hebt gekregen, en maak af door er het klontje boter en de geraspte parmigiano doorheen te roeren. Breng op smaak met zout en peper.

Vers verschenen: Luilekkerland - 400 jaar koken in Nederland, dat ik samen met dochter Charlotte schreef. We volgden 11 thema's dwars door de historische kookboeken van de Universiteit van Amsterdam, van eind 16e eeuw tot eind 20e. Huiver mee over de ontwikkelingen op groentegebied, bij het bereiden van gevogelte, in de tafelmanieren, bij het gebruik van vet. Grijns net als wij over de fotografie van vroeger of over de soms rammelende receptuur. Luilekkerland is een lekker lezend smulboek waar je wat van opsteekt! Met 62 recepten om ook zelf de historische keuken in te duiken. Klik hier voor meer informatie en om het te bestellen, natuurlijk met onze beider handtekeningen erin!    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.