Wijn

Jean Rosen Pinot Gris d’Alsace 2007

Bij de fazant van vandaag stel ik voor de kurk te trekken uit een fles Jean Rosen Pinot Gris d’Alsace 2007. En waarom? Ach, omdat ik een zwak voor de Elzas heb, misschien. Maar vooral omdat deze wijn naadloos aansluit bij het gerecht.

Je zou ook een lichte rode kunnen drinken, een beetje gekoeld, maar ik vind een volle witte fantastisch smaken bij witvlezig wild als fazant, zeker als er zuurkool bij komt. En dit is zo’n volle witte, gemaakt van de pinot grisdruif. Elzasser wijnen worden nogal eens voor Duits versleten, vanwege hun hoge flessen en druivennamen op het etiket als riesling en gewurztraminer. Maar sinds 1945 wappert er weer de tricolore.

Smaak

Elzasser wijnen zijn of duur, of niet best, maar deze Pinot Gris van Jean Rosen is goed en kost tenminste minder dan een tientje. Pinot Gris d’Alsace heeft vaak een ‘restzoetje’, een spoortje druivensuiker dat niet in alcohol is omgezet en de wijn mollig maakt. Deze heeft dat ook, maar het blijft keurig binnen de perken. Samen met een fraai randje frissigheid en de geur van zeer rijp geel fruit is het echt een herfstige witte wijn. Schenk hem niet steenkoud, maar haal hem een dik kwartier tevoren uit de koelkast.

Verkrijgbaar

Bij de supermarkten van Plus, MCD en Spar, voor 7,99 euro.

Op 17 april 2025 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe op maandagavond 28 oktober mee met de workshop Kookboek Maken! Klik hier voor informatie.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.