Smaakvertellingen

Koek en zopie

Wat is zopie? Massa’s mensen blijken op zoek naar het recept en komen op deze site, omdat ik de term in de laatste Volkskeuken gebruikte. Welnu, zopie blijkt voor verschillende ijspretters verschillende dingen te betekenen. Warme chocolademelk met drank erin, zegt de één. Nee, hoor, koffie met een scheut, vindt de ander. Maar mij lijkt dit recept, op de site van Life and Cooking, het overtuigenst. Je zou het Glübier kunnen noemen, warm bier met suiker, specerijen en een scheut gedistilleerd. Echt iets om mooie kringen van te gaan draaien op het ijs, zelfs met noren. Wie wil er nog koek en zopie? Of zou het koek en zuipie moeten zijn?

Mijn boeken De grote Kleyn, Luilekkerland en Italië – mijn verhalen en recepten zijn ideale cadeaus voor 2021. En bij mij kun je ze gesigneerd krijgen! Klik hier om ze te bestellen.

Op 27 september 2021 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe mee met de workshops Kookboek Maken (30 mei 2021) of Inspiratie en Research (datum te bepalen zodra corona het toestaat). Klik hier voor informatie. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.