Smaakvertellingen

Kom naar mijn lezing over Spanje!

 

 

Op 3 november a.s. organiseren het Spanje-magazine España & más en Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort een grote Spaanse wijnproeverij. Twaalf importeurs van bijzondere Spaanse wijnen ontkurken meer dan 100 verschillende flessen. Hun mooiste tintos, blancos, rosados en cavas komen uit alle regio’s van Spanje. En om 15 uur houd ik een lezing over al het smakelijke dat Spanje te bieden heeft, de wijn, de olie, de ham en de groenten. Beter: ik ga verhalen over hoe het allemaal zo gekomen is, de culinaire historie van het ooit zo rijke Spanje, en natuurlijk ook de bijzondere ontwikkelingen op culinair en vineus terrein van de laatste twintig jaar. Wees erbij!

 

Tickets en tijden

De proeverij is op zondag 3 november van 14.00 tot 18.00 uur. Mijn lezing start om 15.00 uur en duurt ongeveer 35 minuten. De entree voor de wijnproeverij bedraagt € 10,- per persoon en toegang tot de lezing is € 5,- per persoon. Tickets voor de lezing (beperkte beschikbaarheid) zijn alleen geldig in combinatie met een entreebewijs voor de wijnproeverij. Tickets kun je via de website van Landgoed Duin & Kruidberg bestellen, www.duin-kruidberg.nl.

(Op de foto: ikzelf in het diepste van Andalusië in februari, tijdens een reis met Granada Wijnen, die ook aanwezig zijn 3 november)

 

 

 

Vers verschenen: Luilekkerland - 400 jaar koken in Nederland, dat ik samen met dochter Charlotte schreef. We volgden 11 thema's dwars door de historische kookboeken van de Universiteit van Amsterdam, van eind 16e eeuw tot eind 20e. Huiver mee over de ontwikkelingen op groentegebied, bij het bereiden van gevogelte, in de tafelmanieren, bij het gebruik van vet. Grijns net als wij over de fotografie van vroeger of over de soms rammelende receptuur. Luilekkerland is een lekker lezend smulboek waar je wat van opsteekt! Met 62 recepten om ook zelf de historische keuken in te duiken. Klik hier voor meer informatie en om het te bestellen, natuurlijk met onze beider handtekeningen erin!

En als je Luilekkerland aanschaft, wil je ook De grote Kleyn - culinair compendium erbij. Tot het eind van het jaar kost die in plaats van 45 euro slechts € 25.

2 reacties op “Kom naar mijn lezing over Spanje!

  1. Een prachtige recept twee keer gemaakt,de tweede keer met een Surinaams tintje
    kruiden enz.
    ik kijk uit naar de volgende recept ,omdat ik dagelijks na het werk kookt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.