Smaakvertellingen | Voorpagina

Lezingenserie culinaire geschiedenis 2023

Trots en blij: Charlotte en ik gaan weer de serie lezingen over culinaire geschiedenis doen voor de Illustere School van de Universiteit van Amsterdam. 29 maart – 3 mei, allemaal woensdagmiddagen. Dat wordt weer smikkelen en smullen (virtueel)! Het programma:

  • 29 maart en 5 april: Introductie in de culinaire geschiedenis van West-Europa (met uitstapjes daarbuiten). Een overzicht van de prehistorie tot het heden, door Onno Kleyn.
  • 12 april: Eten op zee. Van middeleeuwse koggeschepen tot de marine in de 20ste eeuw: hoe kookte men op de woeste wateren? door Charlotte Kleyn.
  • 19 april: ‘Laat ons voedsel medicijn zijn, en ons medicijn ons voedsel’ (Hippocrates). Over de voor ons soms vreemde opvattingen over voedsel en gezondheid door de eeuwen heen, door Onno Kleyn.
  • 26 april: Het eten van pelgrims en soldaten, door Charlotte Kleyn.
  • 3 mei: ‘De ziel van de Italiaanse keuken’. Pasta en pizza, olijfolie en wijn, hoe heeft de gastronomie van Italië haar vorm gekregen? door Onno Kleyn.

Inschrijven kan hier.

Op 2 oktober 2023 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe mee met de workshop Kookboek Maken op 5 november! Klik hier voor informatie.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.