Smaakvertellingen | Voorpagina

Lezingenserie culinaire geschiedenis 2023

Trots en blij: Charlotte en ik gaan weer de serie lezingen over culinaire geschiedenis doen voor de Illustere School van de Universiteit van Amsterdam. 29 maart – 3 mei, allemaal woensdagmiddagen. Dat wordt weer smikkelen en smullen (virtueel)! Het programma:

  • 29 maart en 5 april: Introductie in de culinaire geschiedenis van West-Europa (met uitstapjes daarbuiten). Een overzicht van de prehistorie tot het heden, door Onno Kleyn.
  • 12 april: Eten op zee. Van middeleeuwse koggeschepen tot de marine in de 20ste eeuw: hoe kookte men op de woeste wateren? door Charlotte Kleyn.
  • 19 april: ‘Laat ons voedsel medicijn zijn, en ons medicijn ons voedsel’ (Hippocrates). Over de voor ons soms vreemde opvattingen over voedsel en gezondheid door de eeuwen heen, door Onno Kleyn.
  • 26 april: Het eten van pelgrims en soldaten, door Charlotte Kleyn.
  • 3 mei: ‘De ziel van de Italiaanse keuken’. Pasta en pizza, olijfolie en wijn, hoe heeft de gastronomie van Italië haar vorm gekregen? door Onno Kleyn.

Inschrijven kan hier.

Op 17 april 2025 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe op maandagavond 28 oktober mee met de workshop Kookboek Maken! Klik hier voor informatie.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.