Smaakvertellingen | Voorpagina

Lof van Ronald Giphart voor De grote Kleyn (het boek hè)

‘Magistraal, humoristisch, relativerend’

In Nederland hebben we onze eigen Harold McGee in de persoon van Onno Kleyn, die al vijftig boeken over culinaire zaken schreef, zijn eigen academie bestiert, workshops organiseert en meeslepende colleges geeft over de geschiedenis van eten en drinken.

In 2016 verscheen De grote Kleyn, een vuistdik boek waarin hij optekende wat hij op dat moment wist van eten. Volgens het voorwoord legde hij ‘zijn hele ziel en zaligheid’ erin, en dat lees je eraan af.

Zijn leven lang heeft Kleyn over de hele wereld boeren, kaasmakers, garnalenvissers, slachters, schaapherders, koks en honderden andere lieden uit de voedselproductie bezocht, en daarnaast las hij letterlijk duizenden boeken. Dit resulteerde in een magistraal en enthousiasmerend standaardwerk, in een prettig humoristische en relativerende stijl

Ronald Giphart in het AD en de provinciale dagbladen, 31-10-2020

Nou, eh, daar kun je het mee doen, als schrijver. Sjonge. Dit boek en andere zijn te koop in mijn webwinkel.

Op 17 april 2025 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe op maandagavond 28 oktober mee met de workshop Kookboek Maken! Klik hier voor informatie.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.