Wijn

Los Molles Syrah Reserva, Valle de Limán, Chili

De wijn van de week, als begeleiding van de eendenborst met tamarinde, is een fantasische rode uit Chili.

Waarom

Bijna zou je bij dit gerecht beter cola kunnen drinken. Zoveel smaak, zuur van de tamarinde, zoet, pittig. Bijna, zei ik. Want cola walst overal overheen en degradeert de eend tot fastfood. Nee, we nemen de dijk van een wijn die op het pittige na ook van alles heel veel heeft.

Smaak

Van de syrahdruif uit de Rhônevallei maakt Los Molles in Chili een duizelingwekkende wijn, met kracht (14,5 procent!) en tegelijk een sopraanzingend frisse smaak. Zeer fruitig, zeer sappig, zeer alles. Ik had eerlijk gezegd nog nooit zoiets geproefd; een wijn alsof je in een achtbaan zit. En ondanks dat alles is het geen blockbuster. Geen idee hoe ze het doen, maar ze doen het.

Verkrijgbaar

Grape District in Amsterdam, 7,95 euro, en online op www.grapedistrict.nl.

De ideale cadeaus voor de feestdagen (of gewoon om de grauwe dagen door te komen): mijn boeken! Italië, mijn verhalen en recepten, De grote Kleyn en andere boeken, alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier.

Mijn workshop inspiratie en research, 12 november bij mij thuis in Koog aan de Zaan, was rap volgeboekt. Snel een nieuwe datum gezocht: zondag 26 januari 2020. Ga met mij aan de slag om je horizon te verbreden! Er is plek voor maar 7 deelnemers, dus klik snel hier voor informatie.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.