Wijn

Los Molles Syrah Reserva, Valle de Limán, Chili

De wijn van de week, als begeleiding van de eendenborst met tamarinde, is een fantasische rode uit Chili.

Waarom

Bijna zou je bij dit gerecht beter cola kunnen drinken. Zoveel smaak, zuur van de tamarinde, zoet, pittig. Bijna, zei ik. Want cola walst overal overheen en degradeert de eend tot fastfood. Nee, we nemen de dijk van een wijn die op het pittige na ook van alles heel veel heeft.

Smaak

Van de syrahdruif uit de Rhônevallei maakt Los Molles in Chili een duizelingwekkende wijn, met kracht (14,5 procent!) en tegelijk een sopraanzingend frisse smaak. Zeer fruitig, zeer sappig, zeer alles. Ik had eerlijk gezegd nog nooit zoiets geproefd; een wijn alsof je in een achtbaan zit. En ondanks dat alles is het geen blockbuster. Geen idee hoe ze het doen, maar ze doen het.

Verkrijgbaar

Grape District in Amsterdam, 7,95 euro, en online op www.grapedistrict.nl.

Op 18 maart start weer een cursus culinair schrijven en wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

Hét cadeau voor de feestdagen: Luilekkerland - 400 jaar koken in Nederland bestellen? 
Klik hier voor meer informatie en om het te bestellen, natuurlijk met onze beider handtekeningen erin! En als je Luilekkerland aanschaft, wil je ook De grote Kleyn - culinair compendium erbij. Tot het eind van het jaar kost die in plaats van 45 euro slechts € 25.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.