Wijn

Los Molles Syrah Reserva, Valle de Limán, Chili

De wijn van de week, als begeleiding van de eendenborst met tamarinde, is een fantasische rode uit Chili.

Waarom

Bijna zou je bij dit gerecht beter cola kunnen drinken. Zoveel smaak, zuur van de tamarinde, zoet, pittig. Bijna, zei ik. Want cola walst overal overheen en degradeert de eend tot fastfood. Nee, we nemen de dijk van een wijn die op het pittige na ook van alles heel veel heeft.

Smaak

Van de syrahdruif uit de Rhônevallei maakt Los Molles in Chili een duizelingwekkende wijn, met kracht (14,5 procent!) en tegelijk een sopraanzingend frisse smaak. Zeer fruitig, zeer sappig, zeer alles. Ik had eerlijk gezegd nog nooit zoiets geproefd; een wijn alsof je in een achtbaan zit. En ondanks dat alles is het geen blockbuster. Geen idee hoe ze het doen, maar ze doen het.

Verkrijgbaar

Grape District in Amsterdam, 7,95 euro, en online op www.grapedistrict.nl.

Nu verkrijgbaar: mijn nieuwe boek, Italië – Mijn verhalen en recepten. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Klik hier voor info en bestellen. Met handtekening en opdracht uiteraard!

NIEUW! Deze zomer (zondag 28 juli – vrijdag 2 augustus) geef ik een vrolijke, korte cursus eetschrijven in de Ardèche. Klik hier voor informatie.

Op 7 oktober start in Utrecht een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

18-21 oktober begeleid ik voor het 3e jaar op rij een fantastisch lang wijn- en truffelweekend in De Marken, Italië, op Ca’Palazzo. Ieder jaar is er een nieuw programma! Klik hier voor info.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.