Wijn

McGuigan Black Label Merlot 2008

Met een beetje vertraging hier de wijn bij het Volkskrant Weekendmenu van afgelopen zaterdag. Een menu dat trouwens bestaat uit wat Spaanse hapjes van Sylvia Witteman, mijn eigen Spaanse konijn (of kip) met amandelsaus en geroosterde paprika, en toe perziktaartjes met frambozenmoes.

Waarom

Ook dit keer weer een wijn bij het hoofdgerecht en niet bij het hiernaast beschreven dessert. Het konijnenvlees is licht van smaak, maar heeft gezelschap van een saus met amandelen en een hint van pittigheid, en een garnituur van zoet gepofte paprika’s. Een romige rode wijn, met flink wat volheid is wat daar tegenover moet staan.

Smaak

Van DirckIII proefde ik een aantal Australische wijnen van McGuigan Black Label, waarvan de merlot eruit sprong; hij viel echt op door zijn sap en intense smaak. Donker fruit, een beetje drop, een gezellig bittertje erbij, het is een dijk van een wijn voor die prijs. Uitstekend bij het konijn, uitstekend ook bij de barbecues die we deze zomer hopelijk gaan krijgen.

Verkrijgbaar

DirckIII, 5,99 euro

Op 17 maart 2025 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe op maandagavond 28 oktober mee met de workshop Kookboek Maken! Klik hier voor informatie.

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.