Wijn

McGuigan Black Label Merlot 2008

Met een beetje vertraging hier de wijn bij het Volkskrant Weekendmenu van afgelopen zaterdag. Een menu dat trouwens bestaat uit wat Spaanse hapjes van Sylvia Witteman, mijn eigen Spaanse konijn (of kip) met amandelsaus en geroosterde paprika, en toe perziktaartjes met frambozenmoes.

Waarom

Ook dit keer weer een wijn bij het hoofdgerecht en niet bij het hiernaast beschreven dessert. Het konijnenvlees is licht van smaak, maar heeft gezelschap van een saus met amandelen en een hint van pittigheid, en een garnituur van zoet gepofte paprika’s. Een romige rode wijn, met flink wat volheid is wat daar tegenover moet staan.

Smaak

Van DirckIII proefde ik een aantal Australische wijnen van McGuigan Black Label, waarvan de merlot eruit sprong; hij viel echt op door zijn sap en intense smaak. Donker fruit, een beetje drop, een gezellig bittertje erbij, het is een dijk van een wijn voor die prijs. Uitstekend bij het konijn, uitstekend ook bij de barbecues die we deze zomer hopelijk gaan krijgen.

Verkrijgbaar

DirckIII, 5,99 euro

De dagen lengen, maar de herfst die we winter noemen woedt door. Wat te doen? Mijn boeken lezen natuurlijk! Italië, mijn verhalen en recepten, De grote Kleyn en Luilekkerland, 400 jaar koken in Nederland, alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

Zomerweek Italië 17-24 juni: Een droomoord in Le Marche, pittige schrijflessen, bezoeken aan wijnmakers en producenten van de heerlijkste specialiteiten, de zomerweek Italië wordt net zo’n feest als die in Frankrijk afgelopen jaar! Informatie.

Leren over culinaire geschiedenis? Culinair historica en dochter Charlotte en ik geven een 6-delige serie lezingen bij de Illustere School van de Universiteit van Amsterdam. Open voor iedereen! Klik hier voor info. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.