Wijn

McGuigan Black Label Merlot 2008

Met een beetje vertraging hier de wijn bij het Volkskrant Weekendmenu van afgelopen zaterdag. Een menu dat trouwens bestaat uit wat Spaanse hapjes van Sylvia Witteman, mijn eigen Spaanse konijn (of kip) met amandelsaus en geroosterde paprika, en toe perziktaartjes met frambozenmoes.

Waarom

Ook dit keer weer een wijn bij het hoofdgerecht en niet bij het hiernaast beschreven dessert. Het konijnenvlees is licht van smaak, maar heeft gezelschap van een saus met amandelen en een hint van pittigheid, en een garnituur van zoet gepofte paprika’s. Een romige rode wijn, met flink wat volheid is wat daar tegenover moet staan.

Smaak

Van DirckIII proefde ik een aantal Australische wijnen van McGuigan Black Label, waarvan de merlot eruit sprong; hij viel echt op door zijn sap en intense smaak. Donker fruit, een beetje drop, een gezellig bittertje erbij, het is een dijk van een wijn voor die prijs. Uitstekend bij het konijn, uitstekend ook bij de barbecues die we deze zomer hopelijk gaan krijgen.

Verkrijgbaar

DirckIII, 5,99 euro

De ideale cadeaus voor de feestdagen (of gewoon om de grauwe dagen door te komen): mijn boeken! Italië, mijn verhalen en recepten, De grote Kleyn en andere boeken, alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier.

Mijn workshop inspiratie en research, 12 november bij mij thuis in Koog aan de Zaan, was rap volgeboekt. Snel een nieuwe datum gezocht: zondag 26 januari 2020. Ga met mij aan de slag om je horizon te verbreden! Er is plek voor maar 7 deelnemers, dus klik snel hier voor informatie.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.