Smaakvertellingen

Onder een plataan

plataan-klein-08.jpgMooie bomen, platanen. Je ziet ze in Nederland ook steeds meer, maar die hebben die mooie bast niet, dat intens bont geschilferde dat ze in Frankrijk hebben. Maar het aangenaamste van die platanen is dat je eronder kunt zitten. In de Provence worden terrassen doorgaans beschaduwd door platanen die daar door verlichte geesten in voorbije tijden zijn geplant, decennia, eeuwen geleden. Fijne mensen. Ik hef het glas op ze. Nou ja, in gedachten dan, want ik zit hier gewoon in de vaderlandse grauwigheid. De druppels van een beginnende regenbui trekken minispoortjes op de nog droge vensterruit. Maar in mijn hartje verkeer ik in het mediterrane.

Nu verkrijgbaar: mijn nieuwe boek, Italië – Mijn verhalen en recepten. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Nu verkrijgbaar in de boekhandel!

Op 7 oktober start in Utrecht een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

18-21 oktober begeleid ik voor het 3e jaar op rij een fantastisch lang wijn- en truffelweekend in De Marken, Italië, op Ca’Palazzo. Ieder jaar is er een nieuw programma! Klik hier voor info.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.