Smaakvertellingen

Onder een plataan

plataan-klein-08.jpgMooie bomen, platanen. Je ziet ze in Nederland ook steeds meer, maar die hebben die mooie bast niet, dat intens bont geschilferde dat ze in Frankrijk hebben. Maar het aangenaamste van die platanen is dat je eronder kunt zitten. In de Provence worden terrassen doorgaans beschaduwd door platanen die daar door verlichte geesten in voorbije tijden zijn geplant, decennia, eeuwen geleden. Fijne mensen. Ik hef het glas op ze. Nou ja, in gedachten dan, want ik zit hier gewoon in de vaderlandse grauwigheid. De druppels van een beginnende regenbui trekken minispoortjes op de nog droge vensterruit. Maar in mijn hartje verkeer ik in het mediterrane.

Op 17 maart 2025 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe op maandagavond 28 oktober mee met de workshop Kookboek Maken! Klik hier voor informatie.

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.