Smaakvertellingen

Onder een plataan

plataan-klein-08.jpgMooie bomen, platanen. Je ziet ze in Nederland ook steeds meer, maar die hebben die mooie bast niet, dat intens bont geschilferde dat ze in Frankrijk hebben. Maar het aangenaamste van die platanen is dat je eronder kunt zitten. In de Provence worden terrassen doorgaans beschaduwd door platanen die daar door verlichte geesten in voorbije tijden zijn geplant, decennia, eeuwen geleden. Fijne mensen. Ik hef het glas op ze. Nou ja, in gedachten dan, want ik zit hier gewoon in de vaderlandse grauwigheid. De druppels van een beginnende regenbui trekken minispoortjes op de nog droge vensterruit. Maar in mijn hartje verkeer ik in het mediterrane.

Mijn boeken De grote Kleyn, Luilekkerland en Italië – mijn verhalen en recepten zijn ideale cadeaus voor het voorjaar, om nog maar te zwijgen van Charlottes vers verschenen boek Trek, eten onderweg – toen en nu! En bij ons kun je ze gesigneerd krijgen. Klik hier om ze te bestellen.

Op 27 september 2021 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe mee met de workshops Kookboek Maken (30 mei 2021) of Inspiratie en Research (datum te bepalen zodra corona het toestaat). Klik hier voor informatie. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.