Wijn

Ongebruikelijk maar delicious: witte Verdil van Neleman

Het is vast stoer. Voor Nederlanders dan. Om een fles wijn te schenken die ‘Just Fucking Good’ heet. Maar ik heb moeite met de naam, net als – en dat zal misschien verbazen – de meeste Engelstaligen. Je hoort de krachtterm vaak in tv-series, maar dan wordt hij uitgesproken door of lieden in stressvolle situaties of dronken personen aan de onderkant van de samenleving. Derrick Neleman verkoopt zijn flessen dan ook niet in Groot-Brittannië. Hij voelt als geen ander aan wat de jongere, snellere wijndrinkers willen. Die zullen de naam op het etiket als cool opvatten, als ijdel op een prettige no-nonsensemanier. Die ijdelheid is niet misplaatst, zeker waar het de witte betreft. Die is apart, anders, met abrikoos en tijm, stevig en krachtig door zijn 70 procent verdil, een nogal ongebruikelijk druivenras. Hij zindert behoorlijk na, lijkt meer alcohol te bevatten dan de vermelde 13 procent; een afwijkende smaak. De rode Just, helemaal van de marselandruif, was niet mijn smaak, dik en droppig, overrijp bijna, maar er zijn vast liefhebbers voor. Maar die witte, die moet je toch echt geproefd hebben. Quite delicious wine, actually.

 

Just Fucking Good Wine 2016 Wit (biologisch), Valencia

Neleman.org, normaal € 9,95, tijdelijk € 7,95

 

Prijs/kwaliteit 9-

De ideale cadeaus voor de feestdagen (of gewoon om de grauwe dagen door te komen): mijn boeken! Italië, mijn verhalen en recepten, De grote Kleyn en andere boeken, alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier.

Mijn workshop inspiratie en research, 12 november bij mij thuis in Koog aan de Zaan, was rap volgeboekt. Snel een nieuwe datum gezocht: zondag 26 januari 2020. Ga met mij aan de slag om je horizon te verbreden! Er is plek voor maar 7 deelnemers, dus klik snel hier voor informatie.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

 

 

Eén reactie op “Ongebruikelijk maar delicious: witte Verdil van Neleman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.