Wijn

Ortonese Sangiovese/Merlot, Daunia 2008

Daunia is een streek in het noorden van Apulië, Zuid-Italië, waar men alweer een poos aangename wijn maakt van andermans druiven. Ik bedoel maar, ze hebben van zichzelf uva di troia, heel lekker, maar als er ‘Daunia’ op het etiket staat, nemen ze telkens sangiovese, de Toscaanse druif van Chianti, Brunello en Vino Nobile. In dit geval mocht er nog een helft merlot bij.

Smaak

Wijn om in te happen, dat is het, vol van sap en met een louterend aroma van viooltjes en pruimen. Niet verheven, niet moeilijk, maar aards zonder boers te worden. Kortom, de betere Italiaan voor een doordeweeks weekend. Lamskoteletjes zijn zijn favoriete danspartners.

Verkrijgbaar

Winkels Wijnkoperij de Gouden Ton en op www.goudenton.nl, 5,75 euro.

Corona waart door het land; wat te doen? Mijn boeken lezen natuurlijk! Italië, mijn verhalen en recepten, De grote Kleyn en Luilekkerland, 400 jaar koken in Nederland, alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier.

Op 28 september 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe mee met de workshops Kookboek Maken (1 november) of Inspiratie en Research (22 november). Klik hier voor informatie. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.