Wijn

Ortonese Sangiovese/Merlot, Daunia 2008

Daunia is een streek in het noorden van Apulië, Zuid-Italië, waar men alweer een poos aangename wijn maakt van andermans druiven. Ik bedoel maar, ze hebben van zichzelf uva di troia, heel lekker, maar als er ‘Daunia’ op het etiket staat, nemen ze telkens sangiovese, de Toscaanse druif van Chianti, Brunello en Vino Nobile. In dit geval mocht er nog een helft merlot bij.

Smaak

Wijn om in te happen, dat is het, vol van sap en met een louterend aroma van viooltjes en pruimen. Niet verheven, niet moeilijk, maar aards zonder boers te worden. Kortom, de betere Italiaan voor een doordeweeks weekend. Lamskoteletjes zijn zijn favoriete danspartners.

Verkrijgbaar

Winkels Wijnkoperij de Gouden Ton en op www.goudenton.nl, 5,75 euro.

Nu verkrijgbaar: mijn nieuwe boek, Italië – Mijn verhalen en recepten. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier!

18-21 oktober begeleid ik voor het 3e jaar op rij een fantastisch lang wijn- en truffelweekend in De Marken, Italië, op Ca’Palazzo. Ieder jaar is er een nieuw programma! Klik hier voor info.

Mijn workshop inspiratie en research, 12 november bij mij thuis in Koog aan de Zaan, was rap volgeboekt. Snel een nieuwe datum gezocht: zondag 9 februari 2020. Ga met mij aan de slag om je horizon te verbreden! Er is plek voor maar 7 deelnemers, dus klik snel hier voor informatie.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.