Wijn

Peter Lehmann Barossa Chardonnay 2005

Bij het horen van het woord oester springen de klassieke wijnliefhebbers meteen in de houding. ‘Chablis,’ roept de een. ‘Droge riesling,’ vindt de ander. Punt is alleen dat in de hoofdgerecht van het Volkskrant Weekendmenu van deze week de oesters gestoomd zijn en begeleid worden door een rijke boter en een risotto met mascarpone. Het is dus romigheid die de smaak bepaalt, met een fris geurtje van kervel en citroen. Waarbij een romige, geurige wijn past, liefst eentje van niveau, want oesters eet je niet elke dag.

Smaak

De Barossa Chardonnay 2005 van Peter Lehmann is een hartveroverende witte wijn, zwoel, met stevigheid en een verfijnd aroma waarin van alles te ontdekken valt. Ja, er is houtrijping, maar het is geen thee uit de zagerij, gelukkig. De diepe smaak blijft uiterst aangenaam hangen en dat komt zeker niet door veel alcohol. Kortom, klasse uit Australië.

Verkrijgbaar

Gall & Gall, 8,39 euro.

Op 18 maart start weer een cursus culinair schrijven en wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

Hét cadeau voor de feestdagen: Luilekkerland - 400 jaar koken in Nederland bestellen? 
Klik hier voor meer informatie en om het te bestellen, natuurlijk met onze beider handtekeningen erin! En als je Luilekkerland aanschaft, wil je ook De grote Kleyn - culinair compendium erbij. Tot het eind van het jaar kost die in plaats van 45 euro slechts € 25.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.