Wijn

Pinot Blanc Eva Liebe, Alsace

Deze week een betaalbare Pinot Blanc uit de Elzas in het zonnetje, bij mijn Volkskrant Weekendmenu, bestaande uit een lasagnette van Hollandse asperges met doperwtjessaus, gamba’s met een kamille-beurre blanc en Sylvia Wittemans rabarberfool toe.

Waarom
Groente vraagt om witte wijn. Asperges zijn sappig en nogal ‘strak’ van smaak, maar de doperwtjes, de room en de pasta buigen dat om naar iets ronds, met zelfs wat zoets. We hebben dus een gulle, vriendelijke wijn nodig, liefst met wat molligs. En daarvoor zijn we in de Alsace aan het juiste adres.

Smaak
Geen pretentieuze wijn dit keer – Elzassers zijn dan al gauw behoorlijk prijzig – maar een giechelend frisse pinot blanc van het handelshuis Cellier du Muhlbach, die op de markt komt als Eva Liebe. De geur is bescheiden, met bloemetjes en wat perzik, maar dan die smaak! Sap, sap, sap, door een uiterst gelukkig samenspel van de verschillende zuren die in wijn voorkomen. Met dat gewenste molligheidje, ook al is het piepklein. Een linke doordrinker, die Eva. Frans, de Alsace is Frans, maar deze wijn is von Kopf bis Fuß auf Liebe eingestellt.

Verkrijgbaar
Slijters, circa 6,95 euro.

Op 17 maart 2025 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe op maandagavond 28 oktober mee met de workshop Kookboek Maken! Klik hier voor informatie.

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.