Wijn

Riesling Classic, Michel Schneider 2006

De linzen met gepocheerd ei en spinazie zorgen voor allerlei smaken en texturen tegelijk. Spinazie heeft iets wrangs, maar het ei is romig en de kokosroom zelfs vaag zoet. Rode wijn sterft bij dit vrolijke smakenfeest een roemloze dood, strakdroge witte verschraalt in de mond. Ik kom uit op een Duitse Riesling. Niet helemaal droog, maar wel bijna.

Smaak

‘Classic’ is een enkele jaren geleden bedachte aanduiding voor moderne Duitse wijnen die niet of nauwelijks zoet bevatten. De Riesling van Michel Schneider komt uit de Pfalz en is aangenaam bloemig. In de verte heeft hij het vleugje petroleum dat bij de druivensoort hoort. En zoals altijd bevat Riesling flink wat sappig zuur, wat goed gaat tegen het ei en de spinazie.

Verkrijgbaar bij:

Riesling Classic, Michel Schneider 2006, Pfalz, Mitra 4,99 euro.

NIEUW! Deze zomer (zondag 28 juli – vrijdag 2 augustus) geef ik een vrolijke, korte cursus eetschrijven in de Ardèche. Klik hier voor informatie.

 

Op 7 oktober start in Utrecht een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

7 mei verschijnt het: mijn nieuwe boek Italië – mijn verhalen en recepten. Bestellen kan nu al, dan gaat het gesigneerd op de post zodra het bij mij binnenkomt. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Ik bedoel maar. Klik hier voor info en bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.