Wijn

Riesling Classic, Michel Schneider 2006

De linzen met gepocheerd ei en spinazie zorgen voor allerlei smaken en texturen tegelijk. Spinazie heeft iets wrangs, maar het ei is romig en de kokosroom zelfs vaag zoet. Rode wijn sterft bij dit vrolijke smakenfeest een roemloze dood, strakdroge witte verschraalt in de mond. Ik kom uit op een Duitse Riesling. Niet helemaal droog, maar wel bijna.

Smaak

‘Classic’ is een enkele jaren geleden bedachte aanduiding voor moderne Duitse wijnen die niet of nauwelijks zoet bevatten. De Riesling van Michel Schneider komt uit de Pfalz en is aangenaam bloemig. In de verte heeft hij het vleugje petroleum dat bij de druivensoort hoort. En zoals altijd bevat Riesling flink wat sappig zuur, wat goed gaat tegen het ei en de spinazie.

Verkrijgbaar bij:

Riesling Classic, Michel Schneider 2006, Pfalz, Mitra 4,99 euro.

De cursus culinair schrijven en wijnschrijven van dit voorjaar is volgeboekt, maar op 7 oktober start een nieuwe! Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

Hét cadeau voor 2019: Luilekkerland – 400 jaar koken in Nederland bestellen? Klik hier voor meer informatie en om het te bestellen, natuurlijk met onze beider handtekeningen erin! En als je Luilekkerland aanschaft, wil je ook De grote Kleyn – culinair compendium erbij. Tot eind januari kost die in plaats van 45 euro slechts € 25.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.