HoofdgerechtenVolkskeuken recepten

Recept roergebakken penne met boerenkool en amandelen

Zullen we eens raar doen en Italiaans gaan roerbakken? Dan maken we pasta met boerenkool en olijven en amandelen. Met een beetje tomaat. Een wereldgerecht, maar dan in kosmopolitische zin.

Bak de amandelen in een scheutje olijfolie tot ze goudbruin kleuren. Niet weglopen; het is net als het koken van melk, lang gebeurt er niks en dan opeens…

Kook de boerenkool met een paar eetlepels water en zout zachtjes een kwartier. Kook de pasta in ruim water met flink zout nogal al dente, gewoon 2 minuten te kort dus. Bewaar een kop kookwater en giet de pasta af. Stook vlak voor je dat doet de wok op. Bak de ui in de olie van de amandelen 2 minuten en doe er de knoflook bij. 30 seconden later moet de pasta in de wok, met de tomaat, boerenkool, olijven en basilicum. Roerbak 2 minuten en gebruik gul kookwater om de sappigheid te bewaren. Strooi er de amandelen overheen.

Roerbakpasta met boerenkool en amandelen

Voor 4 personen:

50 gram blanke amandelen

olijfolie

300 gram gesneden boerenkool

400 gram penne of andere korte pasta

1 ui, in flinters

1 teen knoflook

3 gepelde tomaten (blik), in stukjes

handje zwarte olijven

10-15 blaadjes basilicum

NIEUW! Deze zomer (zondag 28 juli – vrijdag 2 augustus) geef ik een vrolijke, korte cursus eetschrijven in de Ardèche. Klik hier voor informatie.

 

Op 7 oktober start in Utrecht een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

7 mei verschijnt het: mijn nieuwe boek Italië – mijn verhalen en recepten. Bestellen kan nu al, dan gaat het gesigneerd op de post zodra het bij mij binnenkomt. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Ik bedoel maar. Klik hier voor info en bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.