Hoofdgerechten | Volkskeuken recepten

Recept roergebakken penne met boerenkool en amandelen

Zullen we eens raar doen en Italiaans gaan roerbakken? Dan maken we pasta met boerenkool en olijven en amandelen. Met een beetje tomaat. Een wereldgerecht, maar dan in kosmopolitische zin.

Bak de amandelen in een scheutje olijfolie tot ze goudbruin kleuren. Niet weglopen; het is net als het koken van melk, lang gebeurt er niks en dan opeens…

Kook de boerenkool met een paar eetlepels water en zout zachtjes een kwartier. Kook de pasta in ruim water met flink zout nogal al dente, gewoon 2 minuten te kort dus. Bewaar een kop kookwater en giet de pasta af. Stook vlak voor je dat doet de wok op. Bak de ui in de olie van de amandelen 2 minuten en doe er de knoflook bij. 30 seconden later moet de pasta in de wok, met de tomaat, boerenkool, olijven en basilicum. Roerbak 2 minuten en gebruik gul kookwater om de sappigheid te bewaren. Strooi er de amandelen overheen.

Roerbakpasta met boerenkool en amandelen

Voor 4 personen:

50 gram blanke amandelen

olijfolie

300 gram gesneden boerenkool

400 gram penne of andere korte pasta

1 ui, in flinters

1 teen knoflook

3 gepelde tomaten (blik), in stukjes

handje zwarte olijven

10-15 blaadjes basilicum

Op 17 maart 2025 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe op maandagavond 28 oktober mee met de workshop Kookboek Maken! Klik hier voor informatie.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.