Wijn

Rueda Vaya Pasada 2009

Ergens west van Valladolid ligt een wijngebiedje waar ze alweer een jaar of tien geleden het perfecte antwoord formuleerden op Spanjes vraag naar een betaalbare frisse witte wijn bij zo ongeveer alles. Spanje had nu eenmaal geen grote traditie in wit, maar na de uitvinding van de gekoelde vergisting kon daar wat aan gedaan worden. Inmiddels is Rueda een magisch woord geworden. In veel bars in Spanje is ‘vino blanco’ een onduidelijke, matige, geel geoxideerde wijn, maar zeg ‘Rueda’ en er komt iets lekkers uit een fles…

Smaak

Rueda’s zijn er van viuradruiven, van verdejo en soms van sauvignon blanc. Deze Vaya Pasada is van de eerste twee gemaakt. Sappig, fris, licht briezend naar wit fruit en bessen. Om helemaal verslingerd aan te raken. Past bij alle licht briezende hapjes als de gegrilde little gems, vis, salade niçoise en tapas.

Verkrijgbaar

Plus Supermarkten, 4,79 euro

Nu verkrijgbaar: mijn nieuwe boek, Italië – Mijn verhalen en recepten. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier!

18-21 oktober begeleid ik voor het 3e jaar op rij een fantastisch lang wijn- en truffelweekend in De Marken, Italië, op Ca’Palazzo. Ieder jaar is er een nieuw programma! Klik hier voor info.

Mijn workshop inspiratie en research, 12 november bij mij thuis in Koog aan de Zaan, was rap volgeboekt. Snel een nieuwe datum gezocht: zondag 9 februari 2020. Ga met mij aan de slag om je horizon te verbreden! Er is plek voor maar 7 deelnemers, dus klik snel hier voor informatie.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.