Wijn

Rueda Vaya Pasada 2009

Ergens west van Valladolid ligt een wijngebiedje waar ze alweer een jaar of tien geleden het perfecte antwoord formuleerden op Spanjes vraag naar een betaalbare frisse witte wijn bij zo ongeveer alles. Spanje had nu eenmaal geen grote traditie in wit, maar na de uitvinding van de gekoelde vergisting kon daar wat aan gedaan worden. Inmiddels is Rueda een magisch woord geworden. In veel bars in Spanje is ‘vino blanco’ een onduidelijke, matige, geel geoxideerde wijn, maar zeg ‘Rueda’ en er komt iets lekkers uit een fles…

Smaak

Rueda’s zijn er van viuradruiven, van verdejo en soms van sauvignon blanc. Deze Vaya Pasada is van de eerste twee gemaakt. Sappig, fris, licht briezend naar wit fruit en bessen. Om helemaal verslingerd aan te raken. Past bij alle licht briezende hapjes als de gegrilde little gems, vis, salade niçoise en tapas.

Verkrijgbaar

Plus Supermarkten, 4,79 euro

Vers verschenen: Luilekkerland - 400 jaar koken in Nederland, dat ik samen met dochter Charlotte schreef. We volgden 11 thema's dwars door de historische kookboeken van de Universiteit van Amsterdam, van eind 16e eeuw tot eind 20e. Huiver mee over de ontwikkelingen op groentegebied, bij het bereiden van gevogelte, in de tafelmanieren, bij het gebruik van vet. Grijns net als wij over de fotografie van vroeger of over de soms rammelende receptuur. Luilekkerland is een lekker lezend smulboek waar je wat van opsteekt! Met 62 recepten om ook zelf de historische keuken in te duiken. Klik hier voor meer informatie en om het te bestellen, natuurlijk met onze beider handtekeningen erin!

En als je Luilekkerland aanschaft, wil je ook De grote Kleyn - culinair compendium erbij. Tot het eind van het jaar kost die in plaats van 45 euro slechts € 25.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.