Wijn

Rueda Vaya Pasada 2009

Ergens west van Valladolid ligt een wijngebiedje waar ze alweer een jaar of tien geleden het perfecte antwoord formuleerden op Spanjes vraag naar een betaalbare frisse witte wijn bij zo ongeveer alles. Spanje had nu eenmaal geen grote traditie in wit, maar na de uitvinding van de gekoelde vergisting kon daar wat aan gedaan worden. Inmiddels is Rueda een magisch woord geworden. In veel bars in Spanje is ‘vino blanco’ een onduidelijke, matige, geel geoxideerde wijn, maar zeg ‘Rueda’ en er komt iets lekkers uit een fles…

Smaak

Rueda’s zijn er van viuradruiven, van verdejo en soms van sauvignon blanc. Deze Vaya Pasada is van de eerste twee gemaakt. Sappig, fris, licht briezend naar wit fruit en bessen. Om helemaal verslingerd aan te raken. Past bij alle licht briezende hapjes als de gegrilde little gems, vis, salade niçoise en tapas.

Verkrijgbaar

Plus Supermarkten, 4,79 euro

De ideale cadeaus voor de feestdagen (of gewoon om de grauwe dagen door te komen): mijn boeken! Italië, mijn verhalen en recepten, De grote Kleyn en Luilekkerland, 400 jaar koken in Nederland, alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier.

Bij mijn workshop inspiratie en research, zondag 26 januari 2020, zijn nog 2 van de 7 plekjes beschikbaar. Ga met mij aan de slag om je horizon te verbreden! Klik snel hier voor informatie.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

Zomerweek Italië 17-24 juni: Een droomoord in Le Marche, pittige schrijflessen, bezoeken aan wijnmakers en producenten van de heerlijkste specialiteiten, de zomerweek Italië wordt net zo’n feest als die in Frankrijk afgelopen jaar! Informatie.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.