Wijn

Rueda Vaya Pasada 2009

Ergens west van Valladolid ligt een wijngebiedje waar ze alweer een jaar of tien geleden het perfecte antwoord formuleerden op Spanjes vraag naar een betaalbare frisse witte wijn bij zo ongeveer alles. Spanje had nu eenmaal geen grote traditie in wit, maar na de uitvinding van de gekoelde vergisting kon daar wat aan gedaan worden. Inmiddels is Rueda een magisch woord geworden. In veel bars in Spanje is ‘vino blanco’ een onduidelijke, matige, geel geoxideerde wijn, maar zeg ‘Rueda’ en er komt iets lekkers uit een fles…

Smaak

Rueda’s zijn er van viuradruiven, van verdejo en soms van sauvignon blanc. Deze Vaya Pasada is van de eerste twee gemaakt. Sappig, fris, licht briezend naar wit fruit en bessen. Om helemaal verslingerd aan te raken. Past bij alle licht briezende hapjes als de gegrilde little gems, vis, salade niçoise en tapas.

Verkrijgbaar

Plus Supermarkten, 4,79 euro

NIEUW! Deze zomer (zondag 28 juli – vrijdag 2 augustus) geef ik een vrolijke, korte cursus eetschrijven in de Ardèche. Klik hier voor informatie.

 

Op 7 oktober start in Utrecht een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

7 mei verschijnt het: mijn nieuwe boek Italië – mijn verhalen en recepten. Bestellen kan nu al, dan gaat het gesigneerd op de post zodra het bij mij binnenkomt. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Ik bedoel maar. Klik hier voor info en bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.