Wijn

Slurp! onbekommerde wijn van Ilja Gort

Als ik zeg dat het een opmerkelijke figuur is, hou ik me nog in. Wijnboer, reclamecomponist en mediaman Ilja Gort doet mij steeds weer denken aan iemand uit Kuifje en de Blauwe Lotus. Die snor, hè. Sommige collega-wijnschrijvers kunnen de man niet luchten, maar moeten toegeven dat zijn Château Tulipe de la Garde een meer dan uitstekende Bordeaux is voor zijn prijs (Wijnbeurs, 14,95). Bij Albert Heijn liggen verwarrend genoeg de eenvoudiger wijnen van La Tulipe de la Garde zonder ‘château’, die Gort maakt van andermans druiven en dus niet van zijn eigen grond komt, en nu is er een nieuwe loot aan zijn wijnstok: Slurp! Dezelfde naam als hij gebruikt voor zijn hilarische nieuwsbrieven (gauw abonneren op www.slurp.nu).

De wijn Slurp! is een verrekte slim gemaakte, simpele cabernet sauvignon uit de Languedoc. Geen Bordeaux dus, maar toch vertoont hij Bordeauxtrekjes, want het clubje leverende wijnboeren had instructies gekregen van Gort en diens wijnconsultant. Wat meer tannine dan Languedocwijnen doorgaans hebben in die prijsklasse, wat weer heel erg modern gecompenseerd wordt door fruitige geurtjes. ‘Perendrups’ noteerde ik zelfs. Resultaat: een wijn zoals je die in de beste routiers op tafel zou willen zien. Beetje koelen kan geen kwaad. Vooral heel veel van drinken, bij puree en andere wereldse zaken. Maar dat kan, bij een aangenaam bescheiden 12 procent en een prijs van vier euro.

Slurp! In 100 Albert Heijn-vestigingen (adressen op www.slurp.nu), € 3,99.

Op 17 april 2025 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe op maandagavond 28 oktober mee met de workshop Kookboek Maken! Klik hier voor informatie.

 

 

5 reacties op “Slurp! onbekommerde wijn van Ilja Gort

 1. Had eerst de rode wijn van Slurp geprobeerd. een aantal dagen de witte en…een heerlijke wijn. Ben best wel een wijn drinken rood of wit…maakt niet veel uit. Heb eigenlijk nooit een wijntje gehad waar van ik dacht…heerlijk!. Maar deze ,kan niet anders zeggen dan…heerlijk,maar dan wel de witte! Echt een eerlijke en lekkere heerlijke witte wijn.

 2. Heb de chardonnay de la garde 2015 gekocht bij AH in de bonus. Prijs meen ik 4,50
  Ik vind de wijn niet lekker, hij is gehout, terwijl dit niet op de fles vermeld staat. Dronk de la tulipe wijn altijd erg graag, maar deze is niet mijn smaak.

 3. De rode ” slurp ” vandaag geprobeerd in het restaurant van “de Roompot” Mierlo .
  Het is een vlakke platte smaak waar de naam slurp dan ook voor staat. Het is geen lekkere wijn ik zal die niet meer bestellen.

 4. Na een “slurp” wijn gedronken te hebben was ik er voorlopig wel klaar mee, gewoon een hele slechte wijn. Recentelijk een fles Chardonnay van La Tulip gekocht (AH) en deze was gewoon niet lekker. Zat een soort “After Shave” geur en vermoedelijke ook smaak aan. De heer Gort is vrij veel aanwezig op Social Media dus daar maar eens mijn bevindingen op gezet. Binnen één uur kwam het antwoord van de hr.Gort met de volgende inhoud ” Nou, G. Jansma, ik zou zeggen: steek die wijn maar lekker in je reet.
  Met fles en al.

  Hartelijk Santé,

  Ilja Gort

  Nu weet u in ieder geval wat Gort denkt van wijndrinkers die aanmerkingen heeft op zijn wijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.