Wijn

Terre di Giuamara Inzolia 2008, Sicilië

Een opmerkelijke witte wijn, apart, anders, reuze lekker, die naadloos op de risotto van gisteren aansluit. Die smaakt romig en vol, maar de rauwe aspergetoppen geven een fris tegenwicht. De wijn moet dus zo’n zelfde toer op de evenwichtsbalk uithalen, en dat doet deze Terre di Giumara, gemaakt van de Siciliaanse inzoliadruif, met verve…

Tijm, salie, kamille, het zijn kruidige geuren die je niet onmiddellijk in een witte wijn verwacht. Samen met een bloemige toets waaieren ze vrolijk het glas uit. De wijn komt van een bedrijf in de buurt van Marsala, in het westen van het eiland, eigendom van de families van Sicilië en uit Brescia in Lombardije, die traditie en moderne aanpak fraai met elkaar verbinden.

Verkrijgbaar

Hosman Vins, www.hosmanvins.nl, 6,95 euro.

Vers verschenen: mijn gloednieuwe boek Mijn Frankrijk – verhalen en recepten. Wil je het ontvangen met handtekening, dan kun je het hier bestellen. Net zoals De grote Kleyn, Luilekkerland en Mijn Italië – verhalen en recepten, plus Charlottes boek Trek, eten onderweg – toen en nu!

Op 27 september 2021 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe mee met de workshops Kookboek Maken (28 november 2021) of Inspiratie en Research (datum te bepalen zodra corona het toestaat). Klik hier voor informatie. 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.