Wijn

Terre di Giuamara Inzolia 2008, Sicilië

Een opmerkelijke witte wijn, apart, anders, reuze lekker, die naadloos op de risotto van gisteren aansluit. Die smaakt romig en vol, maar de rauwe aspergetoppen geven een fris tegenwicht. De wijn moet dus zo’n zelfde toer op de evenwichtsbalk uithalen, en dat doet deze Terre di Giumara, gemaakt van de Siciliaanse inzoliadruif, met verve…

Tijm, salie, kamille, het zijn kruidige geuren die je niet onmiddellijk in een witte wijn verwacht. Samen met een bloemige toets waaieren ze vrolijk het glas uit. De wijn komt van een bedrijf in de buurt van Marsala, in het westen van het eiland, eigendom van de families van Sicilië en uit Brescia in Lombardije, die traditie en moderne aanpak fraai met elkaar verbinden.

Verkrijgbaar

Hosman Vins, www.hosmanvins.nl, 6,95 euro.

De ideale cadeaus voor de feestdagen (of gewoon om de grauwe dagen door te komen): mijn boeken! Italië, mijn verhalen en recepten, De grote Kleyn en andere boeken, alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier.

Mijn workshop inspiratie en research, 12 november bij mij thuis in Koog aan de Zaan, was rap volgeboekt. Snel een nieuwe datum gezocht: zondag 26 januari 2020. Ga met mij aan de slag om je horizon te verbreden! Er is plek voor maar 7 deelnemers, dus klik snel hier voor informatie.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.