Wijn

Terre di Giuamara Inzolia 2008, Sicilië

Een opmerkelijke witte wijn, apart, anders, reuze lekker, die naadloos op de risotto van gisteren aansluit. Die smaakt romig en vol, maar de rauwe aspergetoppen geven een fris tegenwicht. De wijn moet dus zo’n zelfde toer op de evenwichtsbalk uithalen, en dat doet deze Terre di Giumara, gemaakt van de Siciliaanse inzoliadruif, met verve…

Tijm, salie, kamille, het zijn kruidige geuren die je niet onmiddellijk in een witte wijn verwacht. Samen met een bloemige toets waaieren ze vrolijk het glas uit. De wijn komt van een bedrijf in de buurt van Marsala, in het westen van het eiland, eigendom van de families van Sicilië en uit Brescia in Lombardije, die traditie en moderne aanpak fraai met elkaar verbinden.

Verkrijgbaar

Hosman Vins, www.hosmanvins.nl, 6,95 euro.

De cursus culinair schrijven en wijnschrijven van dit voorjaar is volgeboekt, maar op 7 oktober start een nieuwe! Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

NIEUW! Deze zomer (zondag 28-7 vrijdag 2-8) geef ik een vrolijke cursus eetschrijven in de Ardèche. Lichtvoetiger dan de ‘echte’, want het is vakantie natuurlijk. Klik hier voor informatie.

Hét cadeau voor 2019: Luilekkerland – 400 jaar koken in Nederland bestellen? Klik hier voor meer informatie en om het te bestellen, natuurlijk met onze beider handtekeningen erin! En als je Luilekkerland aanschaft, wil je ook De grote Kleyn – culinair compendium erbij. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.