Wijn

Terre di Giuamara Inzolia 2008, Sicilië

Een opmerkelijke witte wijn, apart, anders, reuze lekker, die naadloos op de risotto van gisteren aansluit. Die smaakt romig en vol, maar de rauwe aspergetoppen geven een fris tegenwicht. De wijn moet dus zo’n zelfde toer op de evenwichtsbalk uithalen, en dat doet deze Terre di Giumara, gemaakt van de Siciliaanse inzoliadruif, met verve…

Tijm, salie, kamille, het zijn kruidige geuren die je niet onmiddellijk in een witte wijn verwacht. Samen met een bloemige toets waaieren ze vrolijk het glas uit. De wijn komt van een bedrijf in de buurt van Marsala, in het westen van het eiland, eigendom van de families van Sicilië en uit Brescia in Lombardije, die traditie en moderne aanpak fraai met elkaar verbinden.

Verkrijgbaar

Hosman Vins, www.hosmanvins.nl, 6,95 euro.

Vers verschenen: Luilekkerland - 400 jaar koken in Nederland, dat ik samen met dochter Charlotte schreef. We volgden 11 thema's dwars door de historische kookboeken van de Universiteit van Amsterdam, van eind 16e eeuw tot eind 20e. Huiver mee over de ontwikkelingen op groentegebied, bij het bereiden van gevogelte, in de tafelmanieren, bij het gebruik van vet. Grijns net als wij over de fotografie van vroeger of over de soms rammelende receptuur. Luilekkerland is een lekker lezend smulboek waar je wat van opsteekt! Met 62 recepten om ook zelf de historische keuken in te duiken. Klik hier voor meer informatie en om het te bestellen, natuurlijk met onze beider handtekeningen erin!

En als je Luilekkerland aanschaft, wil je ook De grote Kleyn - culinair compendium erbij. Tot het eind van het jaar kost die in plaats van 45 euro slechts € 25.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.