Wijn

Terre di Giuamara Inzolia 2008, Sicilië

Een opmerkelijke witte wijn, apart, anders, reuze lekker, die naadloos op de risotto van gisteren aansluit. Die smaakt romig en vol, maar de rauwe aspergetoppen geven een fris tegenwicht. De wijn moet dus zo’n zelfde toer op de evenwichtsbalk uithalen, en dat doet deze Terre di Giumara, gemaakt van de Siciliaanse inzoliadruif, met verve…

Tijm, salie, kamille, het zijn kruidige geuren die je niet onmiddellijk in een witte wijn verwacht. Samen met een bloemige toets waaieren ze vrolijk het glas uit. De wijn komt van een bedrijf in de buurt van Marsala, in het westen van het eiland, eigendom van de families van Sicilië en uit Brescia in Lombardije, die traditie en moderne aanpak fraai met elkaar verbinden.

Verkrijgbaar

Hosman Vins, www.hosmanvins.nl, 6,95 euro.

Op 17 april 2025 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe op maandagavond 28 oktober mee met de workshop Kookboek Maken! Klik hier voor informatie.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.