Smaakvertellingen | Voorpagina

Truffelreis 2022

Het wordt weer tijd om over truffels te denken. Over de wijn-truffelreis naar de Italiaanse Marken vooral, die ik rond het derde weekend van oktober begeleid. De vijfde keer alweer! En het verveelt nooit, aangezien organisator Wijnand ieder jaar een nieuw programma in elkaar zet. Ook dit keer zijn er weer nieuwe wijnbedrijven te bezoeken, nieuwe dorpen en nieuwe landschappen te ontdekken. Vers dit keer bijvoorbeeld is een bezoek aan Matelica en zijn wijnen, maar ook Aleatico, Lacrima di Morro d’Alba en Incrocio Bruni 54 komen voorbij. En truffels natuurlijk! Sì signori, zwarte en witte (wat is het verschil?), uit handen van de truffelzoeker met wie we het bos ingaan en op de jaarlijkse truffelmarkt in Pergola, waar een kilometer foodstands op ons wacht.

Reken op een rijk gearroseerde reis naar Wijnands droomoord Ca’Palazzo, waar je allemaal je eigen appartement krijgt. Je kunt eerder komen dan de rest, je kunt later weggaan dan de rest, je kunt het bondig doen of juist niet. O, en dit jaar is het de 600ste verjaring van de spraakmakende Federico di Montefeltro, hertog van Urbino. Dat moet gevierd!

Kijk voor details op de site van Ca’Palazzo. En geniet hierboven vast even van het uitzicht dat je straks live mag bekijken.

Op 17 april 2025 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe op maandagavond 28 oktober mee met de workshop Kookboek Maken! Klik hier voor informatie.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.