Wijn

Undurraga Cabernet Sauvignon, Chili

Het hoofdgerecht in het Volkskrant Weekendmenu van deze week, van Loethe Olthuis, is eendenborst met marsala. En daar koos ik een Cabernet Sauvignon van Undurraga bij uit, een stevige rode wijn uit Chili.

Eend en zoet vormen een klassiek een-tweetje. Maar wijn en zoet doen dat allerminst, tenzij je zoete wijn neemt. Ik ken echter niemand die zin heeft in een zoete slok bij het hoofdgerecht. Wat te doen? Gelukkig zijn er wijnen die een malse vleug zoet van drank en vijg in de saus aankunnen. De Cabernet Sauvignon van Undurraga is er zo een.

Smaak

De wijnbouw in Chili is al aardig oud; Don Francisco Undurraga plantte in 1885 zijn eerste, persoonlijk uit Europa meegebrachte stokken. De man is inmiddels overleden, zo begrijp ik, maar zijn naam leeft voort in een stel fraaie wijnen, waarvan deze betaalbare Cabernet er eentje van is. Hij is niet bijzonder pretentieus, maar rinkelt vrolijk van het fruit, en zijn sappigheid met een aangename rand kruidigheid past bij de eend en de vijgen als een deksel op een pot.

Verkrijgbaar

Undurraga Cabernet Sauvignon, Central Valley, Chili

Albert Heijn, 4,49 euro.

De najaarscursus culinair/wijnschrijven is volgeboekt, maar op 8 februari 2021 start een nieuwe. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe mee met de workshops Kookboek Maken (30 mei 2021) of Inspiratie en Research (22 november). Klik hier voor informatie. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.