Wijn

Vriendelijke witte huiswijn van Astrid & Thérèse

Ik zie het helemaal voor me: Astrid Joosten en Thérèse Boer die op de grauwe zondagmiddag in de garage achter de Librije etiketten plakken op wijndozen. Muntthee erbij, koekje. Lekker flesjes versturen naar de fans en lebberaars in den lande.

Werkt het zo? Nee, natuurlijk niet. Gigant Wijnvoordeel/Wijnbeurs/Wijnoutlet regelt de logistiek. Lenen de dames alleen hun reputatie tegen een percentage? Hoho, zij selecteren zelf de wijnen, wordt me verzekerd. Dat ken ik. Dat betekent dat ze ja of nee mogen zeggen tegen een rijtje flessen dat voor ze klaar staat.* Niks mis mee; als je kritisch genoeg bent komt er iets aardigs uit. Zoals hun Huiswijn Wit, een Vermentino Chardonnay uit de Languedoc. Het is een vriendelijk mengsel, vermentino van de mediterrane kusten, chardonnay oorspronkelijk uit het koelere noorden, nu samen aangetroffen in de wijngaarden van de Midi, zoiets als het lied van Michel Fugain uit 1972: c’est un beau roman, c’est une belle histoire…

De wijn is fris en geurig, beetje kiwi en citroen, wat buxus bijna, een glimlach in het glas. Precies goed, zo eind maart. Une romance d’aujourd’hui!

 

Astrid & Thérèse Huiswijn Wit 2017, Pays d’Oc

www.astridentherese.nl, € 6,99

 

Prijs/kwaliteit 8

 

* Naschrift: ik kreeg een mail van Astrid Joosten waarin ze me verzekert dat A&T geheel los staat van Wijnvoordeel en dat Eluscious, de holding waar Wijnvoordeel en de rest onder vallen weliswaar de gehele logistiek doet, maar geen aandelen heeft. Nou beweer ik dat ook niet, als ik mijn tekst bezie. Ik suggereer wel een beetje dat Wijnvoordeel een soort voorselectie voor A&T verzorgt, en dat is naar Astrids zeggen niet zo. De dames selecteren zelf en steken daar flink tijd in, als ik het goed begrijp.

Op 17 april 2025 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe op maandagavond 28 oktober mee met de workshop Kookboek Maken! Klik hier voor informatie.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.