Smaakvertellingen

Weg van Wijn positief gerecenseerd

Het kan niet op: na lovende woorden van Johan Veenstra op Wijnplein (‘Kleyn is geleerd zonder geleerd te doen en heeft een grote verbeeldingskracht’) komt Charlotte van Zummeren op haar site Winebusiness met een uiterst positieve bespreking van mijn boek Weg van Wijn. Het is vlot geschreven, vindt ze. Maar ‘ondanks de vlotheid legt Kleyn ongelofelijk veel uit in zijn stukken. Over hoe het wijnmaak proces werkt, de druivenrassen, het klimaat, grondsoorten, sociale en fysische geografie en, niet te vergeten, het scheikundige element. Het is leuk om te lezen en je wordt er tegelijkertijd wijnwijzer van. Vanwege het hoge gehalte aan inhoud zou ik niet aanraden het boek in één keer uit te lezen, daar wordt een mens beurs van. Het beste is nog van te voren en paar stukjes uit te zoeken en de betreffende wijnen te kopen en erbij te drinken. Want van het lezen van dit boek krijg je ongelofelijke dorst.’

Nu verkrijgbaar: mijn nieuwe boek, Italië – Mijn verhalen en recepten. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Klik hier voor info en bestellen. Met handtekening en opdracht uiteraard!

NIEUW! Deze zomer (zondag 28 juli – vrijdag 2 augustus) geef ik een vrolijke, korte cursus eetschrijven in de Ardèche. Klik hier voor informatie.

Op 7 oktober start in Utrecht een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

18-21 oktober begeleid ik voor het 3e jaar op rij een fantastisch lang wijn- en truffelweekend in De Marken, Italië, op Ca’Palazzo. Ieder jaar is er een nieuw programma! Klik hier voor info.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.