Smaakvertellingen

Weg van Wijn positief gerecenseerd

Het kan niet op: na lovende woorden van Johan Veenstra op Wijnplein (‘Kleyn is geleerd zonder geleerd te doen en heeft een grote verbeeldingskracht’) komt Charlotte van Zummeren op haar site Winebusiness met een uiterst positieve bespreking van mijn boek Weg van Wijn. Het is vlot geschreven, vindt ze. Maar ‘ondanks de vlotheid legt Kleyn ongelofelijk veel uit in zijn stukken. Over hoe het wijnmaak proces werkt, de druivenrassen, het klimaat, grondsoorten, sociale en fysische geografie en, niet te vergeten, het scheikundige element. Het is leuk om te lezen en je wordt er tegelijkertijd wijnwijzer van. Vanwege het hoge gehalte aan inhoud zou ik niet aanraden het boek in één keer uit te lezen, daar wordt een mens beurs van. Het beste is nog van te voren en paar stukjes uit te zoeken en de betreffende wijnen te kopen en erbij te drinken. Want van het lezen van dit boek krijg je ongelofelijke dorst.’

Op 18 maart start weer een cursus culinair schrijven en wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

Hét cadeau voor de feestdagen: Luilekkerland - 400 jaar koken in Nederland bestellen? 
Klik hier voor meer informatie en om het te bestellen, natuurlijk met onze beider handtekeningen erin! En als je Luilekkerland aanschaft, wil je ook De grote Kleyn - culinair compendium erbij. Tot het eind van het jaar kost die in plaats van 45 euro slechts € 25.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.