SmaakvertellingenVoorpagina

Zomerkantoor

Eindelijk, eindelijk mochten we weer de grens over. En zo zit ik dan in de Tonnerrois te zomerkantoren. Eerst maar eens de aanzet gegeven voor de serie receptverhaaltjes bij de Tour de France. Die start uitgesteld op 29 augustus – deo volente – maar vanwege de vormgeving wilde de Volkskrant graag nu al enkele afleveringen. Ingestuurd. Nu schrijf ik verder aan mijn volgende boek, over Frankrijk. Dat krijgt eenzelfde benadering als dat over Italië, dus een afwisseling van verhalen, recepten en informatie. Oude en nieuwe belevenissen, achtergronden, onverwachte aspecten.

Tussendoor komt er af en toe een inschrijving binnen voor de najaarscursus culinair schrijven of de Provencereis in oktober, met Els Groot; die is al bijna vol! We gaan er nog steeds vanuit dat ook de truffelreis in De Marken doorgaat; de voorwaarden om coronaproof te zijn worden getroffen.

Komend weekend neem ik zelf vakantie: dan ga ik logeren in Maison Bellevue in de Morvan, bij vriend en collega Jurriaan Geldermans. Denken jullie om jezelf, deze zomer? Goed eten, goed slapen, stress vermijden, dan kunnen we geschraagd de herfst in. Herfst. Herfst, Herfst. Jakkes. Pluk de zomerdag!

Mijn boeken De grote Kleyn, Luilekkerland en Italië – mijn verhalen en recepten zijn ideale cadeaus voor de feestdagen. En bij mij kun je ze gesigneerd krijgen! Klik hier om ze te bestellen.

Op 8 februari 2021 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe mee met de workshops Kookboek Maken (30 mei 2021) of Inspiratie en Research (datum te bepalen zodra corona het toestaat). Klik hier voor informatie. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.