Smaakvertellingen | Voorpagina

Zomerweek culinair schrijven in Italië 17-24 juni

Een droomoord in Le Marche, pittige schrijflessen, bezoeken aan wijnmakers en producenten van de heerlijkste specialiteiten, de zomercursus Italië wordt net zo’n feest als die in Frankrijk afgelopen jaar! Eet- en wijnschrijvers zijn allemaal welkom, wat je achtergrond verder ook is, van blogger tot restaurateur en academicus. Ook schrijvers die een boek (willen gaan) maken zijn hier aan het goede adres.

 

Er wordt gewerkt en stevig ook, met deadlines binnen enkele uren of een halve dag. Toch is de opzet iets lichtvoetiger dan tijdens de ‘gewone’ cursus in Nederland, die 10 maart weer van start gaat. Want we gaan samen aan tafel, we duiken in het grote zwembad, we wandelen in de heuvels en gaan proevend door de streek. De wijnen van Le Marche komen aan de orde, net als de formaggio di fossa en andere specialiteiten.

 

Plaats van handeling is Ca’ Palazzo bij Pergola, in Le Marche, een oud gehuchtje dat met smaak is verbouwd tot een reeks luxe appartementen. Eigenaar Wijnand Luttikholt verdeelt de kamers, iedereen heeft zijn eigen badkamer. Aangezien Ca’ Palazzo niet op loopafstand van een dorp of stad ligt, regelen we alle vervoer tijdens die week, net als alle maaltijden. Transfer van en naar het vliegveld van Perugia (Umbrië) hoort er ook bij (van 2020 gaat er een voordelige directe vlucht van Rotterdam naar Perugia). Maar het staat je uiteraard vrij om zelf een auto te huren of met eigen vervoer te komen.

 

Niet-schrijvende partners zijn van harte welkom – ze krijgen 250,- euro korting. We zijn nog bezig met enkele (facultatieve) activiteiten speciaal voor hen.

 

 

Data en deelnemers

Woensdag 17-24 juni. Er is plek voor maximaal 10 cursisten. (Voorbehoud: bij minder dan 5 gaat de reis niet door, dus vraag je vrienden mee.)

 

 

Educatiepunten vinologen

Vinologen mogen de contacturen van de cursus vertalen in educatiepunten. Dat zijn er circa 12.

 

 

Kosten

Het cursusbedrag is € 1395,- (geen btw, want buitenland), op basis van een gedeelde 2-persoonkamer (toeslag 1-persoonskamer € 125,-). Daarbij is die week alles inbegrepen, cursus, logies, maaltijden en restaurantbezoeken, wijnen en andere dranken, excursies, vervoer en transfers. Meekomende niet-cursisten betalen € 1145,-.

 

Niet inbegrepen zijn de vliegreis en uitgaven van persoonlijke aard. 

 

Tot 1 maart geldt een vroegboekkorting van € 100,- euro per persoon (ook voor de meekomende niet-cursisten).

 

Informatie en inschrijven

Klik hier om je op te geven of vragen te stellen.

Op 17 april 2025 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe op maandagavond 28 oktober mee met de workshop Kookboek Maken! Klik hier voor informatie.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.