Smaakvertellingen

Historische-receptenwedstrijd Noord-Holland

Dol op oma’s suddervlees? Ontfutsel haar het recept en doe mee met de wedstrijd van Proef Noord-Holland. Het mij toegestuurde persbericht geeft meer duidelijkheid:  ‘Negen Noord-Hollandse topchefs zijn op zoek naar oude recepten, die zij vertalen naar eigentijdse gerechten. Stuur jouw historische Noord-Hollandse recept in en wie weet wie weet wordt jouw recept gepubliceerd in het kookboek de ‘Historische reisgids Proef Noord-Holland’ dat maart 2013 verschijnt. Tevens maak je kans op een masterclass van een sterrenchef of een diner in een sterrenrestaurant!’

Hierboven prijkt het fraai gefotografeerde beeldmerk van de wedstrijd. Maar is nu nu verknipt dapper of gewoon dom dat ze er zoveel paling in hebben verwerkt? Ik hou het op het laatste. Verder witte kool – verdedigbaar, daar wordt in Noord-Holland zuurkool van gemaakt – en zoiets als scharretjes. Hm. Maar het initiatief is aardig. Doe allemaal mee!

Op 18 april 2024 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe mee met de workshop Kookboek Maken op 7 april! Klik hier voor informatie.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.