Smaakvertellingen | Voorpagina

Coroneske onzekerheid: tijd voor een eitje mayo

We strompelen met z’n allen door de werkelijkheid, deze dagen. Bij ons valt het allemaal nog mee, vanwege tuin en lekker eten op tafel. Ik kook en ik kook en ik kook, want in Koog aan de Zaan wordt niets fatsoenlijks bezorgd. Op Koningsdag hadden we voor het eerst in twee maanden weer gasten: in de tuin en gezeten aan de kop van de anderhalve meter lange tafel. Dat in combinatie met het gestaag innemen van een ontsmettende zwak alcoholische oplossing uit een magnum heeft ons sindsdien gezond gehouden – ik zal het zo even gaan afkloppen op het ongeverfde hout van de oude, wrakke  tuintafel. Straks kan het niet meer, want vandaag bezorgt men een nieuwe, van als hout vermomd aluminium. Voor de rest schrijf ik artikelen en werk ik aan mijn nieuwe boek, over Frankrijk. En ik broed op de komende online voordrachten. Dan nog een dienstmededeling:

Ja, de workshop Kookboek Maken gaat door op 24 mei, maar online. Er zijn nu 5 deelnemers; er kunnen er nog enkele bij, klik hier voor informatie.

Nog even een receptje doen? Sinpeler dan simpel: eitje mayo, maar dan gepimpt, als oeuf mayonnaise à la coriandre fraîche. Moet je wel van koriander houden, anders neem je basilicum. Snijd het groene kruid fijn en meng door je mayonaise, liefst zelfgemaakt natuurlijk. Maak hem iets dunner met een drupje water, want we gaan napperen: het ingrediënt bedekken met saus. Snijd hardgekookte en afgekoelde maar niet koelkastkoude eieren in de lengte door en leg op slabladeren. Nappeer met saus en leg op elk een piepklein stukje ansjovis.

Op 17 maart 2025 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe op maandagavond 28 oktober mee met de workshop Kookboek Maken! Klik hier voor informatie.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.