SmaakvertellingenVoorpagina

Geschiedenis gezondheid en voeding: video

‘Laat ons voedsel medicijn zijn, en ons medicijn ons voedsel,’ schreef Hippocrates in de 4e eeuw v.Chr. Maar de uitwerking die hij er vervolgens aan gaf en die het denken over gezondheid meer dan 2000 jaar bepaalde is de onze niet. Wij zien suikers als iets waar matigheid mee betracht moet worden, net als verzadigd vet. Maar lachen de mensen van het jaar 2500 ook om onze opvattingen? Onno Kleyn neemt ons mee op een reis langs de denkbeelden omtrent voeding en gezondheid door de eeuwen heen. Een vrolijke, relativerende kijk, een filosofische oefening in betrekkelijkheid.

Corona waart door het land; wat te doen? Mijn boeken lezen natuurlijk! Italië, mijn verhalen en recepten, De grote Kleyn en Luilekkerland, 400 jaar koken in Nederland, alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier.

Op 28 september 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe mee met de workshops Kookboek Maken (1 november) of Inspiratie en Research (22 november). Klik hier voor informatie. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.