SmaakvertellingenVoorpagina

Geschiedenis gezondheid en voeding: video

‘Laat ons voedsel medicijn zijn, en ons medicijn ons voedsel,’ schreef Hippocrates in de 4e eeuw v.Chr. Maar de uitwerking die hij er vervolgens aan gaf en die het denken over gezondheid meer dan 2000 jaar bepaalde is de onze niet. Wij zien suikers als iets waar matigheid mee betracht moet worden, net als verzadigd vet. Maar lachen de mensen van het jaar 2500 ook om onze opvattingen? Onno Kleyn neemt ons mee op een reis langs de denkbeelden omtrent voeding en gezondheid door de eeuwen heen. Een vrolijke, relativerende kijk, een filosofische oefening in betrekkelijkheid.

Mijn boeken De grote Kleyn, Luilekkerland en Italië – mijn verhalen en recepten zijn ideale cadeaus voor het voorjaar, om nog maar te zwijgen van Charlottes vers verschenen boek Trek, eten onderweg – toen en nu! En bij ons kun je ze gesigneerd krijgen. Klik hier om ze te bestellen.

Op 27 september 2021 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe mee met de workshops Kookboek Maken (30 mei 2021) of Inspiratie en Research (datum te bepalen zodra corona het toestaat). Klik hier voor informatie. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.