Wijn

Gróf Degenfeld, Tokaj

grof-degenfeld-muscat-mlanc-2015

Ja hoor, ik deed het weer eens: een webadres fout vermelden in een artikel. Het ging om de Oostenrijk- en Hongarijespecialisten imperialwijnkoperij.nl (en zo is het correct!), die ik onvindbaar maakte bij de beschrijving van de prachtige rode wijnen van Heimann en Weninger. Bezoek hun site vooral eens.

Het is niet voor niets dat ik het nu vermeld, want vandaag staat Hongarije opnieuw in het zonnetje. Dit keer gaat het om druivenwater van Gróf Degenfeld in Tokaj. Inderdaad, dat is het dorp dat beroemd is geworden door de Tokaji Aszú, de flamboyant zoete wijn waar in voorbije eeuwen tsaren, koningen en keizers opgewonden van raakten. Hij bestaat nog steeds, smaakt net zo nobel als weleer, maar de markt voor zoet wordt kleiner en kleiner. Gravin Degenfeld en haar man maken daarom ook droge wijn, biologisch nog wel, en dat doen ze goed. Kijk eens naar de Muscat 2015, schaterend van ananas en peer en dat kenmerkende, inpakkend muskatige. Nog lekkerder is de Hárslevelü (‘lindenblad’ – de naam van de druif) 2015, met bloemetjes en wat harsigs in de geur, rond en breed van smaak met een lekker bittertje.

 

Gróf Degenfeld Hárslevelü 2015, Tokaj

Gróf Gégenfeld Muscat 2015, Tokaj

Tokajwijn.nl, beide wijnen € 9,95

 

Prijs/kwaliteit 8+

Op 17 april 2025 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe op maandagavond 28 oktober mee met de workshop Kookboek Maken! Klik hier voor informatie.

 

 

2 reacties op “Gróf Degenfeld, Tokaj

Laat een antwoord achter aan Martijn Matser Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.