HoofdgerechtenVolkskeuken recepten

Recept lamskoteletjes met taglierini en kaassaus

Taglierini zijn heel dunne tagliatelle. De kaassaus wordt gemaakt met rauw ei, dat  supersnel ‘gekookt’ wordt door er de gloeiend hete pasta doorheen te mengen.

Voor 4 personen

1 kg lamscarré, in koteletjes gesneden

250 gram taglierini of tagliatelle

1 ei

100 gram pecorino

paar druppels vers citroensap

paar takjes bladpeterselie

Voorbereiden (10 minuten + 1/2 à 1 uur wachten):

Laat het vlees in 1/2 à 1 uur op kamertemperatuur komen. Snijd het teveel aan vet eraf. Giet er de olijfolie over en masseer en wentel tot alle koteletjes ingevet zijn. Rasp de pecorino. Was de peterselie, verwijder de dikke stellen en snijd hem fijn.

Bereiden (30 minuten):

1. Breng een flinke pan water aan de kook met 10 gram zout per liter. Zet de oven aan op 50 graden; nee, dat is geen verschrijving. Zet er een flinke schaal in.

2. Verhit een grote grillplaat waar alle koteletjes op passen, of twee koekenpannen. Gril/bak de koteletjes op hoog vuur 2 minuten aan elke kant. Wie meer doorbakken wil, doet 3 minuten, maar dan wordt het vlees wel taaier. Leg alle koteletjes in de ovenschaal en zet die in de oven. Op 50 graden garen ze niet verder, maar blijven ze wel warm.

3. Doe de taglierini in het kokende water, roer en kook al dente; begin iets voor de aangegeven kooktijd te proeven.

4. Roer ondertussen in een kom het ei los met de geraspte kaas, het citroensap en wat vers gedraaide peper.

5. Schep een kopje pastakookwater en houd apart. Giet de pasta af en doe hem onmiddellijk bij het eimengsel. Voeg de peterselie toe en hussel snel. Voeg kookwater toe om het smeuïg te houden.

6. Bestrooi de lamskoteletjes met zout en serveer met de pasta.

Nu verkrijgbaar: mijn nieuwe boek, Italië – Mijn verhalen en recepten. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Klik hier voor info en bestellen. Met handtekening en opdracht uiteraard!

NIEUW! Deze zomer (zondag 28 juli – vrijdag 2 augustus) geef ik een vrolijke, korte cursus eetschrijven in de Ardèche. Klik hier voor informatie.

Op 7 oktober start in Utrecht een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

18-21 oktober begeleid ik voor het 3e jaar op rij een fantastisch lang wijn- en truffelweekend in De Marken, Italië, op Ca’Palazzo. Ieder jaar is er een nieuw programma! Klik hier voor info.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.