Uncategorized

Saltimbocca alla romana: video

Op het onvolprezen Foodtube laat ik zien hoe het dramatisch ontbrekende gerecht uit Italië – mijn verhalen en recepten gemaakt wordt. Hoe kookt Kleyn?

Saltimbocca alla Romana

Saltimbocca alla romana

Hoofdgerecht voor 4 personen

 

500 gram kalfshaas aan een stuk

6 plakken Parmaham

stuk of 12 blaadjes salie

3 eetlepels boter

50 ml witte wijn

nodig: cocktailprikkers

 

Snijd het vlees dwars op de draad in plakjes van circa 5 millimeter dik en verdeel die plakken zonodig in tweeën of drieën; elk stukje moet hooguit zo groot zijn als je handpalm.

Snijd de Parmaham in stukken die ongeveer op het vlees passen. Leg er telkens een blad salie op en prik alles aan elkaar met een cocktailprikker. Het is even wurmen, maar het kan (foto op de Volkskrantsite). Bestrooi alleen de vleeszijde met weinig zout (de ham brengt ook al wat mee) en peper.

Verhit de boter in een koekenpan en bak de saltimbocche snel aan beide zijden. Leg ze dan op een schaal en blus het braadvocht af met de witte wijn. Roer en laat bruisen. Giet de saus over het vlees en eet onmiddellijk.

De dagen lengen, maar de herfst die we winter noemen woedt door. Wat te doen? Mijn boeken lezen natuurlijk! Italië, mijn verhalen en recepten, De grote Kleyn en Luilekkerland, 400 jaar koken in Nederland, alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

Zomerweek Italië 17-24 juni: Een droomoord in Le Marche, pittige schrijflessen, bezoeken aan wijnmakers en producenten van de heerlijkste specialiteiten, de zomerweek Italië wordt net zo’n feest als die in Frankrijk afgelopen jaar! Informatie.

Leren over culinaire geschiedenis? Culinair historica en dochter Charlotte en ik geven een 6-delige serie lezingen bij de Illustere School van de Universiteit van Amsterdam. Open voor iedereen! Klik hier voor info. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.