Uncategorized

Saltimbocca alla romana: video

Op het onvolprezen Foodtube laat ik zien hoe het dramatisch ontbrekende gerecht uit Italië – mijn verhalen en recepten gemaakt wordt. Hoe kookt Kleyn?

Saltimbocca alla Romana

Saltimbocca alla romana

Hoofdgerecht voor 4 personen

 

500 gram kalfshaas aan een stuk

6 plakken Parmaham

stuk of 12 blaadjes salie

3 eetlepels boter

50 ml witte wijn

nodig: cocktailprikkers

 

Snijd het vlees dwars op de draad in plakjes van circa 5 millimeter dik en verdeel die plakken zonodig in tweeën of drieën; elk stukje moet hooguit zo groot zijn als je handpalm.

Snijd de Parmaham in stukken die ongeveer op het vlees passen. Leg er telkens een blad salie op en prik alles aan elkaar met een cocktailprikker. Het is even wurmen, maar het kan (foto op de Volkskrantsite). Bestrooi alleen de vleeszijde met weinig zout (de ham brengt ook al wat mee) en peper.

Verhit de boter in een koekenpan en bak de saltimbocche snel aan beide zijden. Leg ze dan op een schaal en blus het braadvocht af met de witte wijn. Roer en laat bruisen. Giet de saus over het vlees en eet onmiddellijk.

Op 17 april 2025 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe op maandagavond 28 oktober mee met de workshop Kookboek Maken! Klik hier voor informatie.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.