Smaakvertellingen | Volkskeuken recepten

Spannende agenda

Mama mia, er komen opwindende tijden aan! Eerst verschijnt er een nieuw boek van mijn hand, vervolgens begeleid ik deze zomer en herfst respectievelijk een schrijfcursus in de Ardèche en een lang truffelweekend in Italië; onderaan dit bericht de uitvoerige agenda.

Italië
U, jij, vrienden, kennissen en buren en iedereen die geïnteresseerd is in culinair Italië (en wellicht in mijn schrijfkunsten) bent/zijn/is van harte uitgenodigd voor de presentatie van mijn boek Italië. Mijn verhalen en recepten. Die vind 16 mei om 19 uur plaats bij boekhandel Paagman in Den Haag (lokatie ‘de Fred’). Wel even aanmelden door hier te klikken. Ik ga die avond vertellen over het Italiaanse leven en de kokerij, we proeven excellente Parmaham en we sluiten af met een quiz over dat onderwerp, met als prijs natuurlijk een gesigneerd exemplaar!

Ik wil de een of twee mensen die niet naar Den Haag kunnen of willen uiteraard niet zonder boek laten zitten. Het is al vanaf 7 mei te bekomen in de boekhandel, maar zonder opdracht en handtekening. Wie zo’n fraai persoonlijk door mij beklad exemplaar wil klikke hier!

 

Op reis!

Eind juli geef ik een korte cursus culinair schrijven op Huédour in het achterland van de Ardèche. Gastvrouw en -heer zijn Violet Roest en Wouter Udo, respectievelijk kunstenares en kookdocent. Wij gaan schrijven en lekker eten, we gaan op excursie en daarnaast hopen we nog wat te luieren ook. Let op: er zijn nog maximaal 4 plekjes (van de 12) over!

Het derde weekend van oktober is er de traditionele truffelmarkt in Pergola in Le Marche. Daaromheen bouwt Wijnand Luttikholt op zijn landgoed Ca’ Palazzo een schitterend smulweekend met wijnproeverijen, bezoeken en heerlijke truffelmaaltijden; ik begeleid, ik vertel, ik tolk. Dit is het derde jaar alweer en telkens verbaast Wijnand door een gloednieuw programma te bedenken.

 

Agenda

7 mei – Italië. Mijn verhalen en recepten naar de boekhandel. Maar je kunt het nu al bij mij bestellen!

9 mei – Koken en praten bij Tijd voor Max

10 mei – Start in de Volkskrant van een serie recepten bij de Giro d’Italia: elke etappedag een aflevering

16 mei – Boekpresentatie bij Paagman in Den Haag. Even aanmelden graag!

17 mei – Samen met Charlotte te gast bij Koffietijd; praten over ons boek Luilekkerland en mijn Italië

25/26 mei – Optredens en Italiaanse culi-quiz bij het Italië-evenement op Kasteel de Haar

28 juli-2 augustus – Cursus culinair schrijven in de Ardèche.

18-21 oktober – Lang truffelweekend op Ca’Palazzo in De Marken, Italië

 

Op 17 april 2025 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe op maandagavond 28 oktober mee met de workshop Kookboek Maken! Klik hier voor informatie.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.