Smaakvertellingen | Volkskeuken recepten

Zomerse cursus culinair schrijven in de Ardèche

Bonjour les amis! Ik ga deze zomer een korte, vrolijke cursus eetschrijven geven op het idyllische Huédour van Wouter Udo en Violet Roest. En jullie zijn allemaal van harte uitgenodigd om deel te nemen! Voordat ik je naar hun site verwijs voor informatie en boekingsmogelijkheid wat toelichting.

Huédour is een eeuwenoude boerderij in het hoogland op de grens van de Ardèche en de Lozère, op iets van 1000 meter. Vergeet het toeristengewoel, reken op stilte en diep ademhalen. En op werken natuurlijk, want het is een cursus (tenzij je een luiwammende partner van een schrijver bent).

Data: zondag 28 juli – vrijdag 2 augustus. We zijn in de gastronomische handen van Wouter, die al een leven lang kookcursussen geeft. Ik verzorg schrijflessen en geef twee keer een sappig college over de Franse keuken. Daarnaast gaan we op excursie. En er wordt geschreven uiteraard. Vooraf mag je al stukken inleveren die we samen bekijken en bespreken, en ook in die dagen krijg je opdrachten. Maar vrees niet, het vakantie-element zal zeker behouden blijven. Deze cursus is lichtvoetiger dan de reguliere die ik in voor- en najaar geef.

De accommodatie is eenvoudig; er zijn kamers met en zonder eigen badkamer; daar lees je alles over op de site van Wouter en Violet. Maar de plek is een droom en in een clubje gelijkgestemden als dit kan de stemming niet anders dan fantastisch zijn. Dus meld je aan door hier te klikken! Mocht je inhoudelijke vragen hebben, stuur me dan een mail op info@onnokleyn.nl.

Update: er kwam al een vraag van een oud-cursist: is deze cursus geschikt voor gevorderden? Ja, ik vind van wel. Ik ga niet zoals in het voor- en najaar van start met theorie in een college, maar we duiken meteen het diepe in met geschreven stukken. De behandeling daarvan doen we plenair (lekker buiten hopelijk!) en voor iedereen op haar of zijn eigen niveau.

 

Onderstaande kiek is van een eerder bezoek aan Huédour.

 

Op 17 april 2025 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe op maandagavond 28 oktober mee met de workshop Kookboek Maken! Klik hier voor informatie.

 

 

2 reacties op “Zomerse cursus culinair schrijven in de Ardèche

  1. beste ik volg je al jaren voorsl via je rubriek un de Volkskrant.
    Heb gisteren champignon soep gemaakt volgens jouw recept. vegetarisch. de crème fraiche schiftte. heb je recept precies gevolgd. hoe kan dat? vetpercentage 30%. hoe kan dat en hoe kan ik dit herstellen?
    gr. Betty

    1. Dat is heel vreemd. Herstellen: een lepeltje maizena aanmaken met koud water en dat erdoor roeren. Licht binden dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.