SmaakvertellingenVolkskeuken recepten

Truffelweekend in Italië in oktober

Wie gaat er mee, het derde weekend in oktober? We gaan een paar verrukkelijke dagen achter de truffels aan in Le Marche, De Marken zo je wilt, dat wonderschone Toscane-alternatief in Midden-Italië. Vorig jaar was ik voor de eerste keer mee naar Ca’Palazzo, een gehuchtje bij de stad Pergola dat door eigenaar Wijnand Luttikholt is omgetoverd tot een droomoord met prachtige kamers en appartementen. Een adembenemend uitzicht op de Apennijnen hoort tot de standaard uitrusting. Van daaruit maken we met busjes (nee, je hoeft niet zelf te rijden) lekkerbekkende excursies als wijnproeverijen, grottenkaas proeven bij de makers, dwalen in het truffelfestival van Pergola en uiteraard een demonstratie truffels zoeken in de heuvels. Dat alles omlijst door grondige Italiaanse maaltijden en dito wijn. Verder kiep ik regelmatig emmertjes met informatie over u uit; vorig jaar mocht ik onverwachts zelfs tolken! O, waarom je met mij mee zou gaan? Ooit woonde ik in Toscane, ik beheers het Italiaans uitstekend en ben aan het werk met een boek over mijn belevenissen, dat najaar 2019 verschijnt. Ik heb zo wel het een en ander te vertellen over truffels, Italianen en hun eten en drinken.

Kijk voor details, boekingsmogelijkheden en een truffelig verslag van vorig jaar op de site van Ca’Palazzo.

Uitzicht Vanuit Ca’Palazzo vorig jaar

De ideale cadeaus voor de feestdagen (of gewoon om de grauwe dagen door te komen): mijn boeken! Italië, mijn verhalen en recepten, De grote Kleyn en andere boeken, alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier.

Mijn workshop inspiratie en research, 12 november bij mij thuis in Koog aan de Zaan, was rap volgeboekt. Snel een nieuwe datum gezocht: zondag 26 januari 2020. Ga met mij aan de slag om je horizon te verbreden! Er is plek voor maar 7 deelnemers, dus klik snel hier voor informatie.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.