Wijn

Warre’s Otima 10 – port om cool te drinken

 

 

Dat heeft zo’n fles toch niet nodig?, was mijn clichématige gedachte toen ik het persbericht onder ogen kreeg. Porthuis Warre’s beval zijn Otima 10 namelijk gekoeld in mijn aandacht aan, on the rocks met een schijfje citroen, recht uit de koelkast, jolig en hip, ‘om de komende zomer op het terras, het strand of in het park met vrienden van te genieten.’ Koud! Met een schijfje citroen! En dat terwijl het een port van de meer eerbiedwaardiger soort is. Een tawny in de ware zin van het woord, ‘tanigkleurig’ en dus niet rood, zoals de meeste neptawny’s in de schappen. Dat is hij door zijn rijping, minstens tien jaren in de eenzame, donkere opsluiting van oud eikenhout, zonder proefverlof. Al het stoere gaat er vanaf in die tijd, de bronstige tannines slijten weg en daverende bessengeuren veranderen in gedroogde vijgen. Kortom, dat neigt nogal naar een oudelullendrankje: onverkoopbaar, in this time and age. Iemand moet vervolgens bedacht hebben dat coole mensen ook coole drank blieven. En warempel, het werkt. Ik heb de Otima 10 gekoeld en niet gekoeld geproefd. Gekoeld is beter. Gekoeld is geweldig! Het plakkerige maakt plaats voor zindering, voor rijkdom, voor citrus en noten, vanille en een vleug olala. Port op de koude rotsen.

 

Warre’s Otima 10, Ten Year’s Old Tawny, 50 cl

Gall & Gall € 13,99

Albert Heijn € 11,99

Nu verkrijgbaar: mijn nieuwe boek, Italië – Mijn verhalen en recepten. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier!

18-21 oktober begeleid ik voor het 3e jaar op rij een fantastisch lang wijn- en truffelweekend in De Marken, Italië, op Ca’Palazzo. Ieder jaar is er een nieuw programma! Klik hier voor info.

Mijn workshop inspiratie en research, 12 november bij mij thuis in Koog aan de Zaan, was rap volgeboekt. Snel een nieuwe datum gezocht: zondag 9 februari 2020. Ga met mij aan de slag om je horizon te verbreden! Er is plek voor maar 7 deelnemers, dus klik snel hier voor informatie.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

 

 

3 reacties op “Warre’s Otima 10 – port om cool te drinken

  1. Da's €21 voor 75cl. Pittig prijsje voor een aperitiefje. Ben benieuwd of dat in NL valt te vermarkten. Ahold zal het beter weten dan ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.