GroentegerechtenVolkskeuken recepten

Recept Bonenestafette: Humus!

Mijn tweede dag in de Bonenestafette. Toch maar eventjes een recept voor humus aanreiken, dat zegenbrengende gerecht voor lekkerbekkende sloebers als ik. Deze link voert je in de juiste richting. En daar is nog meer! Je komt dan op mijn speciale pagina met Libanese recepten, waar nog twee uiterst aangename hapjes van kikkererwten staan, plus een briljant tuinbonengerecht. Laat die Libanezen maar schuiven! Wie dat overigens in persoon wil meemaken zonder de handen uit de mouwen te steken, rijdt subiet naar restaurant Beyrouth op Kinkerstraat 12 in Amsterdam. Doe ze de hartelijke groeten. En smul, smul, smul!

Vers verschenen: Luilekkerland - 400 jaar koken in Nederland, dat ik samen met dochter Charlotte schreef. We volgden 11 thema's dwars door de historische kookboeken van de Universiteit van Amsterdam, van eind 16e eeuw tot eind 20e. Huiver mee over de ontwikkelingen op groentegebied, bij het bereiden van gevogelte, in de tafelmanieren, bij het gebruik van vet. Grijns net als wij over de fotografie van vroeger of over de soms rammelende receptuur. Luilekkerland is een lekker lezend smulboek waar je wat van opsteekt! Met 62 recepten om ook zelf de historische keuken in te duiken. Klik hier voor meer informatie en om het te bestellen, natuurlijk met onze beider handtekeningen erin!

En als je Luilekkerland aanschaft, wil je ook De grote Kleyn - culinair compendium erbij. Tot het eind van het jaar kost die in plaats van 45 euro slechts € 25.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.