SmaakvertellingenUncategorizedVoorpagina

Een nieuwe wijnscheurkalender! (En eentje over bier)

Kijk, dat is aardig: bij uitgeverij Edicola – stevig bezig op eet- en drinkgebied de laatste jaren – verscheen een fraaie wijnscheurkalender. Maker is Sander de Vaan, die hem propvol vineuze wetenswaardigheden heeft gepropt. Dat deed hij onder andere door allerlei mensen aan het woord te laten, sommeliers, wijnmakers, wijnexperts en wijnschrijvers (blijkbaar overlapt dat niet), waaronder Langereis, Hamersma, De Groot, Duijker en ikzelf. En dat ‘propvol’ bedoel ik nogal letterlijk: de pagina’s zijn stuk voor stuk bijzonder gevuld, tot aan de randen aantoe. Een tikkeltje mucho misschien.

Daags na het arriveren van bovenstaand werk kwam nog een kalender van Edicola binnen, maar nu over bier. Samensteller is niemand minder dan ex-cursist en bierschrijver Frits Dunnink. Hij zorgde zelf voor de complete inhoud, een vrolijke mix van wetenswaardigheden, en het is gelukkig allemaal net iets afwisselender van bladvulling.

Aangezien van beide kalenders slechts één kant van het velletje bedrukt is en de schrijvers Heel Veel te vertellen hebben, zijn de lettertjes klein, heel klein soms. Hang er vooral maar een leesbril naast, als service voor passerende lezers.

Beide kalenders zijn verkrijgbaar in de boekhandel en kosten € 14,95

Mijn boeken De grote Kleyn, Luilekkerland en Italië – mijn verhalen en recepten zijn ideale cadeaus voor de feestdagen. En bij mij kun je ze gesigneerd krijgen! Klik hier om ze te bestellen.

Op 8 februari 2021 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe mee met de workshops Kookboek Maken (30 mei 2021) of Inspiratie en Research (datum te bepalen zodra corona het toestaat). Klik hier voor informatie. 

 

 

2 reacties op “Een nieuwe wijnscheurkalender! (En eentje over bier)

Laat een reactie achter aan Willy van de Riet Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.