Smaakvertellingen

Kerst met Kleyn – de lekkerste recepten

Een tikkeltje laat, maar hier zijn de kerstberichten voor 2012. Voor de Volkskrant wordt het kerstmenu dit keer gemaakt door Sylvia Witteman; het komt zaterdag in het magazine. Kijk voor mijn recepten naar de kerstmenu’s van de afgelopen jaren:

 

2011

pappardelle met kabeljauw, kastanjesaus en notenolie

soep van gepofte knoflook met granaatappel

varkenshaas met citroen, oregano en ei-citroensaus

bleekselderijsalade met vijgen, feta en olijven

‘hemels spek’ met pruimen en koriander

klik hier

 

2010

verse makreel met savooie , pastinaak en hoisinvinaigrette

roze bietensoep met paddestoelen en anijs

hertenbiefstuk met rodekooljus en tijm, geroosterde pompoen en tagliatelle

ijs’taartjes’ met sinaasappel en rum-karamelsaus

klik hier

 

2009

salade van gerookte forel met roodlof, druiven en warme hazelnootdressing

pastinaken-knoflooksoep met Roqueforteilandjes en (eventueel) slakken

hazenrugfilet met Beerenburg-pepersaus, gepocheerde peer en cranberry’s

wintergroenten uit de oven

filobeursjes met verse dadels en limoen-appelsalsa

klik hier

 

2 gerechten uit het kerstmenu 2008

Tortilla española ‘anders’ met krokant chorizokruim

Landhoen met Arabische vulling

klik hier

 

Op de foto: hazenrug met rumsaus (ik heb er hier schorseneren bij), een recent recept. Vooraf zou ik de garnalen met taugé en munt adviseren.

 

Op 18 maart start weer een cursus culinair schrijven en wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

Hét cadeau voor de feestdagen: Luilekkerland - 400 jaar koken in Nederland bestellen? 
Klik hier voor meer informatie en om het te bestellen, natuurlijk met onze beider handtekeningen erin! En als je Luilekkerland aanschaft, wil je ook De grote Kleyn - culinair compendium erbij. Tot het eind van het jaar kost die in plaats van 45 euro slechts € 25.

2 reacties op “Kerst met Kleyn – de lekkerste recepten

  1. Zou je het proeven als de papardelle niet met notenolie maar met zonnebloemolie was bereid? Zou je het blindproeven, denk je. Dan moet je wel van zeer goeden huize komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.