Een tikkeltje laat, maar hier zijn de kerstberichten voor 2012. Voor de Volkskrant wordt het kerstmenu dit keer gemaakt door Sylvia Witteman; het komt zaterdag in het magazine. Kijk voor mijn recepten naar de kerstmenu’s van de afgelopen jaren:
2011
pappardelle met kabeljauw, kastanjesaus en notenolie
soep van gepofte knoflook met granaatappel
varkenshaas met citroen, oregano en ei-citroensaus
bleekselderijsalade met vijgen, feta en olijven
‘hemels spek’ met pruimen en koriander
2010
verse makreel met savooie , pastinaak en hoisinvinaigrette
roze bietensoep met paddestoelen en anijs
hertenbiefstuk met rodekooljus en tijm, geroosterde pompoen en tagliatelle
ijs’taartjes’ met sinaasappel en rum-karamelsaus
2009
salade van gerookte forel met roodlof, druiven en warme hazelnootdressing
pastinaken-knoflooksoep met Roqueforteilandjes en (eventueel) slakken
hazenrugfilet met Beerenburg-pepersaus, gepocheerde peer en cranberry’s
wintergroenten uit de oven
filobeursjes met verse dadels en limoen-appelsalsa
2 gerechten uit het kerstmenu 2008
Tortilla española ‘anders’ met krokant chorizokruim
Landhoen met Arabische vulling
Op de foto: hazenrug met rumsaus (ik heb er hier schorseneren bij), een recent recept. Vooraf zou ik de garnalen met taugé en munt adviseren.
2 reacties op “Kerst met Kleyn – de lekkerste recepten”
Zou je het proeven als de papardelle niet met notenolie maar met zonnebloemolie was bereid? Zou je het blindproeven, denk je. Dan moet je wel van zeer goeden huize komen.
Zonnebloemolie is neutraal, notenolie heeft geur. Vervangen levert dus aromaverlies op.