Ai, vandaag geen wijn!

Even heeft hier een stukje gestaan over de Masi Modello Rosso del Veneto, van Gall. Die zou ook in het Volkskrant Magazine hebben geprijkt, ware het niet dat we op een laat moment hoorden dat de Wonenspecial uit de klauw liep en de kookboek- en wijnrubriek vervielen. Kortom, Masi gaat […]

Bier: Jopen Ongelovige Thomas

En daar is het dan: bier. Verschillende lezers begonnen te vragen waarom het toch altijd wijn moest zijn bij eten. Nou, omdat ik dat een betere combinatie vindt. Bier heeft als belangrijkste smaakcomponenten bitter en zoet – zuur doet nauwelijks mee. Terwijl zuur smaakbepalend is in eten. Dingen worden extra […]

Bloesjesdagwijn uit Oostenrijk… van Aldi!

Bij de cakejes met sinaasappelschil en chocolade uit de boekbespreking van gisteren valt best een wijn te verzinnen. Moscatel bijvoorbeeld, een licht geoxideerde, intens zoete wijn uit Spanje die iets van gekonfijte sinaasappel in zijn geur heeft. Maar de kans dat u snel naar die fles grijpt is klein; er […]

Beeldschone witte Bordeaux: Château Couronneau

Soms heb ik dat, een enkele keer maar: dat ik ga fantasteren bij een wijn. En dan bedoel ik niet wegdromen naar aangename plaatsen, naar koele terrassen in dampend hete Italiaanse oorden, herbergen in vergeten herfstvalleien of picknicks op groene gazons in Kent of Sussex (ah, de gewenste wijnen: Vermentino […]