Bloesjesdagwijn uit Oostenrijk… van Aldi!

Bij de cakejes met sinaasappelschil en chocolade uit de boekbespreking van gisteren valt best een wijn te verzinnen. Moscatel bijvoorbeeld, een licht geoxideerde, intens zoete wijn uit Spanje die iets van gekonfijte sinaasappel in zijn geur heeft. Maar de kans dat u snel naar die fles grijpt is klein; er […]

Beeldschone witte Bordeaux: Château Couronneau

Soms heb ik dat, een enkele keer maar: dat ik ga fantasteren bij een wijn. En dan bedoel ik niet wegdromen naar aangename plaatsen, naar koele terrassen in dampend hete Italiaanse oorden, herbergen in vergeten herfstvalleien of picknicks op groene gazons in Kent of Sussex (ah, de gewenste wijnen: Vermentino […]

Donkerrood gloeiend: Cancelli Rosso Toscana

Tijd voor Chianti. Tijd voor dat op en top Toscaanse sap, donkerrood gloeiend, hartverwarmend sappig, verdovend vol van pruimen en viooltjes. Twee derde Toscanedruif – sangiovese – en een derde Rhône – syrah – dansen samen een blijmakend ballet in het glas en zorgen ervoor dat de geur van donker, […]