Welkom!

 

Schrijven over smaak, over eten en wijn is mijn beroep, mijn lust en mijn leven.  Ik heb vaste rubrieken in de Volkskrant, schrijf voor verschillende magazines en andere opdrachtgevers en heb meer dan 40 boeken op mijn naam staan. Op deze site vind je mijn heerlijkste recepten.

 

Ik leef van dit vrolijke vak, dus ben ik in te schakelen voor het schrijven van teksten en het geven van lezingen en lessen. Klik hier voor informatie. Sinds 2011 leid ik schrijvers, sommeliers, lekkerbekkende amateurs, communicatiemensen en bloggers op om (nog beter) te schrijven over eten en wijn, bij de Academie Culinair/Wijnschrijven.

 

Spectaculaire actie, nog tot 15 december: mijn 1007 pagina’s tellende boek De grote Kleyn, culinair compendium is tijdelijk in de aanbieding: van € 45 voor maar € 29,99! Koop hem in de boekhandel of bestel hem met handtekening hier!

 

 

Be Sociable, Share!

Recept kipsalade met roomvinaigrette

juli 5, 2006

Wine Blogging Wednesday 2

Vandaag is het weer de eerste woensdag van de maand, en dus Wine Blogging Wednesday. Nee, ik ga er niet iedere keer aandacht aan geven, hoe sympathiek het initiatief ook is; dat zou te veel een …

lees verder...

Recept agnello cace e ovo

juli 1, 2006

Pré-salé

Verdraaid, het staat er inderdaad: ‘Bovendien zorgen de zilte grond en de frisse zeelucht ervoor dat het vlees van op Texel geweide lammeren licht gezouten wordt: ‘pré salé’.’ Ik had het eerder binnengekomen persbericht van de VVV Texel niet …

lees verder...

Recept gevulde paprika’s

juni 28, 2006

Janboerenfluitjes

Als ik nog bevestiging nodig had: ja, de Volkskeuken wordt gelezen. Vorige week bestond ik het om een recept te gebruiken dat twee jaar eerder ook al aan de beurt was geweest. Voor doperwtjes. Ik had erbij moeten zetten …

lees verder...

Recept doperwtjes op zijn Frans

juni 21, 2006

De Zen van doppen

Zouden oranje paprika’s en worteltjes deze weken beter verkopen dan anders? Of is de culinaire hoek nog gevrijwaard van de gekte? Mocht u er gevoelig voor zijn: doperwten zijn rond. Balvormig. Maar ik kan met de …

lees verder...

Recept sint-jakobsschelpen met peterseliesaus

juni 17, 2006

Wij gaan voor plat!

Het is mooi geweest. Tot hier en niet verder: ik roep de culinaire natie op tot een offensief. Weg met de krulligheid, met het groene gewriemel, de mini-afrokop op kruidenniveau. Laten wij de krulpeterselie afzweren en …

lees verder...

Recept watergruwel

juni 14, 2006

watergruwel

Ach, ach, de huishoudschoolleraressen van vroeger. Zij hebben wat er aan goed eten bestond grondig om zeep geholpen, zo tussen 1890 en 1960, met hun fantasieloze zuinigheidscultus. Margarine in plaats van boter, kruiden de deur uit, soberheid troef. Dat …

lees verder...

Recept kikkererwtensalade met lamshaas

juni 7, 2006

Wine Blogging Wednesday

Blogt u al? Als u niet weet wat ik bedoel, loopt u achter. Digitaal. Twee weken geleden kwam ik vanuit de duistere onwetendheid in het licht en ziet! ik werd onmiddellijk teder omarmd, opgetild en meegevoerd door …

lees verder...

Recept tuinbonen met Zeeuws spek

juni 3, 2006

In deemoed gedopt

‘Foei,’ schrijft mevrouw Glas uit Noordwijkerhout mij, ‘om tuinbonen te doppen door de schok langs de naad open te ritsen en dan de bonen eruit te halen. Probeer dat maar eens met een oogst ter grootte van …

lees verder...

Recpet kabeljauw met Siciliaanse tomatensaus

mei 31, 2006

Siciliaans smeuïg

Mijn moeder zei vroeger altijd dat je na je dood als engel op een wolk zat en lammetjespap at van een gouden bord. Geen aantrekkelijk vooruitzicht, als u weet hoe haar lammetjespap smaakte: ongare bechamel, ter compensatie uitgegoten …

lees verder...

Recept kapucijners met speklapjes

mei 26, 2006

Culinair zonnetje

Grommend liep ik naar de supermarkt en viste er nog probleemloos een zak gedroogde kapucijners uit het schap. Storm en regen, weeeeeeestenwind, maar mij krijgen ze niet klein. Goed, dan hebben we net de winterjassen weggeborgen. Ik koop …

lees verder...