Truffelreis 2022

Het wordt weer tijd om over truffels te denken. Over de wijn-truffelreis naar de Italiaanse Marken vooral, die ik rond het derde weekend van oktober begeleid. De vijfde keer alweer! En het verveelt nooit, aangezien organisator Wijnand ieder jaar een nieuw programma in elkaar zet. Ook dit keer zijn er […]

Vakantie!

Het is niet altijd maar Bourgogne wat het Kleyne over-de-grensklokje slaat. Dit keer togen we naar de Elzas en de Vogezen, waar we gingen wandelen. Pure doodsverachting was het, schurende temperaturen van 23 graden trotserend, omringd door enge bloemen en insecten, honderden meters stappend langs beslist niet gladgestreken rotspaden. Opladen […]

Olijfolie, de ins and outs!

Olijfolie is gezond, horen we, en extra vierge nog het meest. Je moet er alleen niet in bakken. Klopt dat? En hoe kies je de beste olijfolie in de winkel? Geen keuken kan meer zonder olijfolie. En de allerbeste heet ‘maagdelijk’, extra vierge (in het Frans), dat weet elke kookliefhebber. […]