Wijn van Kleyn: zingende Chenin uit Zuid-Afrika

Een oude vertrouwde in de rubriek vandaag. Tenminste, voor mij. Want deze witte Firefly komt bij Stellar Organics vandaan, het eerste wijnbedrijf dat als Fair Trade werd gepresenteerd in 2004. Betere omstandigheden voor de werkers op het bedrijf, scholing, u kent het verhaal. Op de eigen website wordt de staf […]

Genoten van toneelstuk ‘Wijn’

Er gaan wat glazen doorheen, tijdens het ‘gezellige wijnavondje’ van Charles en Charlotte waar ik en nog een paar honderd toeschouwers naar zaten te kijken, gisteren in het Nieuwe de la Mar in Amsterdam. Gekleurd water neem ik aan, want er gingen twaalf flessen open en redelijk leeg in de […]

Wijn van Kleyn: barokke Lagrein uit Alto-Adige

Het is een bijzonder hoekje van Europa, daar onder de Alpen. Mussolini heeft met energie geprobeerd Südtirol te veritaliaansen, maar dat lukte alleen met de hoofdstad Bozen – Bolzano. Overal elders ging men door met Duits spreken. De regio ging als Alto-Adige na 1918 van Habsburgse handen in Italiaanse over […]

Smullen in de Zaanstreek

Let wel, het zal elders ook wel gebeuren. Maar de Zaanstreek is waar ik woon, erger, waar ik geboren en getogen ben en dus valt het me op: er heerst culinair elan. Vonkjes in de lucht. De gastronomische handelsgeest is vaardig geworden over de bewoners van de dras boven Amsterdam! […]

Update

Lezers, het is weer tijd voor een bijwerkseltje omtrent de lopende en toekomstige zaken. Allereerst leggen dochter Charlotte en ik deze weken de laatste hand aan het manuscript van wat denkelijk ‘Luilekkerland – koken uit 400 jaar kookboeken‘ gaat heten. Verrukkelijk werk met veel opzoeken en proefkokerij (bovenstaande foto is […]