HoofdgerechtenVolkskeuken recepten

Budgetrecepten in coronatijd

Kom op, ik doe mee, per slot van rekening ben in ook een zzp’er wiens inkomsten gehalveerd zijn: hier is een kleine selectie van voordelige recepten voor de coronatijd. En daarna. Heel wat daarvan zijn vegetarisch, andere hebben vlees aan boord, maar dan vaak van de goedkope soort, kippenlevertjes, bloedworst, speklapjes of gehakt. Maar lekker zijn ze allemaal! En de lijst is allerminst volledig, want mijn recepten zijn heel vaak van de voordeliger soort. Scharrel zelf op deze site of wacht op een mogelijke tweede aflevering.

Het plaatje bovenaan deze post is van de truffade uit Auvergne. Hartverwarmend lekker. https://www.onnokleyn.nl/recept-truffade-aardappeltjes-met-kaas-uit-auvergne/

 

Vega: Rijst met aubergine en nigellazaadjes: vreem hoe zoiets simpels zo heerlijk kan zijn. https://www.onnokleyn.nl/recept-rijst-met-aubergine-en-nigella/

Vega: Ei op de pasta? Dat doen we met carbonara. Maar hardgekookt ei kan ook. https://www.onnokleyn.nl/pasta-met-hardgekookt-ei-en-kappertjes/

Vega: Groenten en een oppepper van verse gember: heerlijk op spaghetti. https://www.onnokleyn.nl/recept-spaghetti-met-gember-en-groenten/

Venkelzaadjes, het kenmerkende ingrediënt van porchetta, sieren hier kippenlevertjes op de pasta. https://www.onnokleyn.nl/recept-tagliatelle-met-kippenlever-als-porchetta/

En als we nu in plaats van af en toe vlees gewoon per keer minder nemen? Een beetje gehakt, als smaakmaker? https://www.onnokleyn.nl/recept-zoete-aardappel-met-amandelen-en-een-beetje-gehakt/

Gember maakt alles lekker, bloedworst incluis. https://www.onnokleyn.nl/recept_bloedworst_met_gember/

Vega: Een Spaanse tortilla met courgette is al lekker, maar als je er nog eens Thaise basilicum bij doet… mmm https://www.onnokleyn.nl/recept-eiertortilla-met-courgette-en-thaise-basilicum/

vega: Knapperige taco’s vullen met een ongebruikelijke vulling van geroosterde bloemkool. Doen. https://www.onnokleyn.nl/recept-maisknispers-met-geroosterde-bloemkool-yoghurt-en-linzen/

Speklapjes op z’n Vietnamees, met een knapperig kruim van citroengras. https://www.onnokleyn.nl/recept-speklapjes-met-citroengras/

Vega: Venkel, wat kun je ermee? Bakken bijvoorbeeld. Met blauwe kaas en tahinsaus. https://www.onnokleyn.nl/recept-gebakken-venkel-met-blauwe-kaas-en-tahin/

 

Op 28 september 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe mee met de workshops Kookboek Maken (1 november) of Inspiratie en Research (22 november). Klik hier voor informatie. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.