Jean Bousquet Chardonnay 2008

Het Volkskrant Weekendmenu van deze keer bestaat uit mijn eigen tomaatjes met een vulling van Italiaanse salsa verde, gevolgd door een tompouce met geroosterde groenten van Loethe Olthuis, en een honingmousse met gepocheerde vruchten toe. Bij de tompouce bedacht ik een wel heel erg lekkere chardonnay uit het land van […]

Hollandse Nieuwe in het kort

Vandaag wordt in Scheveningen het traditionele eerste vaatje Hollandse Nieuwe geveild. Tegelijk is de verkoop van de nieuwe maatjes gestart, door het hele land. Voor de liefhebbers hier in het kort de belangrijkste kenmerken van de zoute haring. Wat is Hollandse Nieuwe?Haring noemen we Hollandse Nieuwe als we hem eten […]

Andes Peaks Sauvignon Blanc 2008

Dit keer een lekker voordelige wijn in het zonnetje, als begeleider van het Volkskrant Weekendmenu. Hij past het best bij het voorgerecht, een parade van koude groenten met verschillende bijzondere smaken, maar wie wil kan hem bij het lamsstoofpotje met spinazie en citroen doordrinken. En voor mijn part ook bij […]

Cono Sur Viognier 2008

Het Volkskrant Weekendmenu is deze week weer samengesteld door Loethe Olthuis, met eerst mijn recept voor tomaatjes met een vulling van salsa verde, groene saus van kappertjes en zo, dan Loethes gebakken asperges met sint-jakobsschelpen en kokos-citroengraspasta, een exotische mix van Italiaans en Thais, en toe rijstebrij met zomerfruit. Bij […]