Pedro Ximenez Valdespino El Candado

In het Volkskrant Weekendmenu van deze zaterdag een heldere paddestoelensoep met spekjes, wildzwijn met trappistenbier en toe zoete rijsttimbaaltjes met verse dadels. Dat nagerecht is een gelegenheid om eens een PX open te maken, die chocoladekleurige, intens zoete sherry. Wat mij betreft zijn er maar heel weinig eetbaarheden waar de […]

Koek en zopie

Wat is zopie? Massa’s mensen blijken op zoek naar het recept en komen op deze site, omdat ik de term in de laatste Volkskeuken gebruikte. Welnu, zopie blijkt voor verschillende ijspretters verschillende dingen te betekenen. Warme chocolademelk met drank erin, zegt de één. Nee, hoor, koffie met een scheut, vindt […]

Kerstmenu 2008

Het Volkskrant Kerstmenu 2008 is van de VK-site verdwenen. De twee recepten die ik heb bijgedragen, tortilla española ‘anders’ met krokant chorizokruim en Kemper landhoen met Arabische vulling en sumak, heb ik nog beschikbaar, net als de wijnadviezen. Bij deze!   Tortilla española ‘anders’ met krokant chorizokruim   600 gram […]