Viña Mar Merlot Reserva 2008, Maipo Valley

Hij spat bijna het glas uit, deze merlot uit Chili. Sappig fruit zoals je het in het Bordeauxgebied, waar de druif vandaan komt, maar zelden tegenkomt, voert de boventoon. Romigheid is erbij, een warmbloedige rand specerijen en een fundament van 14 procenten alcohol, door elkaar geroerd tot een wijn die […]

Volkskrant kerstmenu 2009

We blijven feestvieren, of er nu bij de Volkskrant ontslagen vallen of niet! Hier is het kerstmenu voor dit jaar, vier gangen, een bijgerecht, wijnsuggesties en tips voor een kaasplateau, samengesteld door Loethe Olthuis en mij. De recepten zijn stap voor stap beschreven, zodat ook minder ervaren kokers ermee uit […]

Champagne en andere mousserende wijnen

Bij een bruisende maand horen bruisende wijnen. Waarom? Dat zit tussen de oren, niet alleen figuurlijk maar ook fysiek: het bruisen in de mondholte voelt feestelijk. Voeg daarbij het imago van mousserende wijn, chic, geraffineerd, en we zijn er. Vandaag een feestpakket info, een stel schuimende aanraders en antwoord op […]

Warre Port Otima 10 Year Tawny

Sint Loethe heeft weken lopen denkenwat voor menu ze ons vandaag zou geven! Maar het werd aardappelsoep met paddestoelen, een quiche met witlof en een tiramisù met speculaas, allemaal te vinden op de site van de Volkskrant. En pietersbaas Onno bedacht dat een glaasje port daar heel wel bij zou […]

El Potro Frison Semi Dulce

Een nieuwe zaterdag, een nieuw Volkskrantmenu. En dus een nieuw wijnadvies daarbij. Dit keer een zacht zoete wijn uit Spanje die zich met niet veel andere laat vergelijken. Zacht zoet, wit, en dat omdat Loethe Olthuis als hoofdgerecht na mijn caesar salad een bijna klassieke claressefilet Veronique op tafel zet. […]