Kerstmenu 2008

Het Volkskrant Kerstmenu 2008 is van de VK-site verdwenen. De twee recepten die ik heb bijgedragen, tortilla española ‘anders’ met krokant chorizokruim en Kemper landhoen met Arabische vulling en sumak, heb ik nog beschikbaar, net als de wijnadviezen. Bij deze!   Tortilla española ‘anders’ met krokant chorizokruim   600 gram […]

Kerstmenu tips

Het kerstmenu is voor veel mensen het culinaire hoogtepunt van het jaar. Voor de koker echter levert het dikwijls stress op. Wat moet er gegeten worden en hoe krijg je dat op tafel op zo’n manier dat je zelf ook nog een leuke avond hebt? Voor veel gezinnen in Nederland […]

Kerstmenu 2 – geraffineerd

Garnalensalade met zure appel en basilicum Linzensoepje met limoen en kokosroom Exotische lamsbout met noten en pruimedanten Basmatirijst met aardappelbrunoise en gebakken koriander Gratin van vers fruit met specerijensabayon Alle recepten zijn bedoeld voor 6 personen Salade met Hollandse garnalen, appel en basilicum Als alternatief voor de gerookte zalm een […]

kerstmenu 1 – eenvoudig

Gerookte zalm met citrussalsa Bloemkoolroomsoep Kalkoen met kardemom Aardappelgratin Sperzieboontjes met spek Kaasplateau Charlotte met peer ReceptenAlle recepten zijn voor 6 personen Ik koos voor een betrekkelijk conventioneel kerstmenu, zonder veel fratsen. Gebruik grote borden en leg daar weinig op, in het midden. Veel wit ziet er chique uit. Gerookte […]

Bourgogne Pinot Noir 2007, Cave de Buxy

In het Volkskrant Weekendmenu van vandaag kalfszwezerik met schorseneren en een romige mosterdsaus, met vooraf een rodekoolsalade en toe simpelweg verse madeleinecakejes. Bij de schorseneren suggereer ik een eenvoudige, zeer voordelige maar uitstekende rode Bourgogne. Waarom? Bij dit gerecht kun je net zo goed wit als licht rood drinken, vooropgesteld […]