Kip in het pannetje

‘Ik krijg wel vier aanvragen per dag en ik moet ze allemaal teleurstellen; we zitten vol tot oktober,’ zegt Jurriaan Geldermans. Hij is een ex-collega, schreef jarenlang de restaurantrubriek voor het Noordhollands Dagblad, maar woonde stiekem al sinds 2003 in de Morvan, waar hij met zijn Elly Maison Bellevue drijft, […]

Zomerkantoor

Eindelijk, eindelijk mochten we weer de grens over. En zo zit ik dan in de Tonnerrois te zomerkantoren. Eerst maar eens de aanzet gegeven voor de serie receptverhaaltjes bij de Tour de France. Die start uitgesteld op 29 augustus – deo volente – maar vanwege de vormgeving wilde de Volkskrant […]

Perspectieven en horizonten

Lieve lezers, er komt weer wat lucht in ons leven. Blauwe hebben al een poosje, maar nu komt er ook virtuele lucht bij. Terrassen open, restaurants ook en straks nog de buitenlanden, dat voelt prettig. Wie weet kunnen in oktober mijn culireizen naar de Provence (met Els Groot van Vinaventura) […]

Recept Thaise garnalen-groentesoep

Voorzichtig slalomde ik met mijn mandje tussen de schappen van de nieuwe Amazing Oriental-supermarkt in Amsterdam-Noord. Langs de verse groenten, waterspinazie, choisam, lotuswortels, de vis- en de vleesafdeling, de koelvitrines met tofu, tempeh, kimchi en gedroogde garnalen. Het aanbod was verbijsterend groot, maar gelukkig de winkel ook. Het aanbod aan […]