Heel veel over… de Franse keuken

Al eeuwenlang maakt Frankrijk de culinaire dienst uit in de Westerse Wereld. Waarom is dat?   Verfijning Hoe kennen wij de Franse keuken? Regelmatige Frankrijkgangers kennen de principes: een maaltijd bestaat uit drie of vier gangen, voor-, hoofd- en nagerecht met soms kaas voor het dessert. En bij alle gerechten […]

Recept aardbeiencrumble

Slagroom of suiker op de aardbeien, azijn in de tomatensalade, nootmuskaat bij de asperges, het zijn heikele onderwerpen als je tussen de smaakpuristen verkeert. Mister aardbei Jan Robben (nu is de tijd om bij zijn aardbeienacademie.nl online je smaakaardbeiplanten aan te schaffen) vindt dat je de vruchten zo in je […]

Warre’s Otima 10 – port om cool te drinken

    Dat heeft zo’n fles toch niet nodig?, was mijn clichématige gedachte toen ik het persbericht onder ogen kreeg. Porthuis Warre’s beval zijn Otima 10 namelijk gekoeld in mijn aandacht aan, on the rocks met een schijfje citroen, recht uit de koelkast, jolig en hip, ‘om de komende zomer […]