Recept salade Niçoise

Zeg ‘Provençaalse keuken’ en waar denken wij aan? Precies: frambozen. Ik heb er jaren naar uitgekeken, maar eindelijk, eindelijk verlost Calvé ons door nieuwe sladressings op de markt te brengen. Toscaanse is er, met balsamico en olijfolie, en ‘mediterraanse’ (sic, komt in Van Dale niet voor) met olijfolie en oregano, […]

Château Auguste Bordeaux Rosé 2007

Bij de Pilaf met spinazie en pijnboompitten uit het Volkskrant Weekendmenu een rosé, maar niet zomaar eentje: krachtig, vol, droog en nog biologisch op de koop toe. En waarom een rosé? Omdat het rosétijd is en het aardig is te tonen dat er ook in roséland een aangenaam en voor […]

Vinho Verde in Volkskrant Weekendmenu

Bij Loethe Olthuis’ Baksische forel in het Volkskrant Weekendmenu zocht ik een zeer frisse Vinho Verde uit, de Gatão 2007. Een ‘light wijn’ die helemaal niet pretendeert light te zijn, maar daar met zijn 8,5 procent wel toe gerekend kan worden. Hij komt uit het noorden van Portugal en dankt […]